Voorstelling Free Feesten in mei 2022

OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

25 jaar lang waren de Free Feesten niet weg denken in Brakel.  3 dagen lang werd er gefeest op het tweede weekend van augustus.  In het begin was dit op “de Free-weide” achter het “Free-huis” in de Ommegangstraat in Elst.  De laatste jaren had de organisatie plaats op de “festival-weide” langs de steenweg naar Ninove tussen Brakel en Lierde.

Meer dan 30.000 aanwezigen kwamen naar “Het Torhout-Wercher” zoals Will Tura de Free-Feesten noemde.   En vele honderden artiesten passeerden de revue.   Van Willy Sommers (25x trouwens) over Eddy Wally, Luc Steeno, Christophe tot Will Tura.  Van Clousseau,  De Kreuners, The Radio’s, The Dincky Toy’s tot Leopold 3.  Naast de Vlaamse ook Nederlandse artiesten zoals  … Van Rob De Nijs,  Rene Forger, Twarres, Frans Bauer, Peter Koelewijn en Marco Borsato.  Internationale artiesten ontbraken evenmin zoals o.m. van Adriano Celentano, Blue en Mungo Jerry.

De herinneringen van de Free Feesten doken steeds weer op… maar de organisatoren van weleer hielden voet bij stuk: het is mooi geweest.  Nooit meer.

Tot een maand geleden…  De gebroeders Rik en Wim De Nijs samen gingen zitten met het bestuur van Olsa Brakel.  Daar werd al snel duidelijk dat Olsa méér dan voetval alleen is… En om het met een James Bond quote te zeggen:  Never say never again…

Rik De Nijs: “Dus het grootste ambiancefeest van het jaar komt terug onder de naam OLSA FREE FEESTEN op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli op de festivalweide van Olsa Brakel – Parkweg 15 te Brakel.

De vrolijkheid en ambiance waar we nu toch echt allemaal naar verlangen. Zeg nu zelf … Wie staat niet te popelen eens volledig uit de bol te gaan en te feesten na een veel te lange en saaie periode?

Wel op de OLSA FREE FEESTEN, het 3-daags ambiance festival kan dit gebeuren. Het worden terug unieke feesten: een combinatie van nostalgie, 80 en 90s hits, ambiance, pompende dance beats, de lekkerste feestmuziek, schlagers, Nederlandse toppers en een tintje fout …waarbij alles kan…  onder de zon in openlucht op het festivalterrein van Olsa Brakel. Dat kan alleen maar in Brakel.”

TIENTALLEN TOP ARTIESTEN OP 3 DAGEN, dat zijn de OLSA FREE FEESTEN!  Een blik op de affiche zegt meer dan genoeg …De line-up bestaat uit een indrukwekkend aantal bekende party artiesten uit binnen-en buitenland. Net zoals we vroeger gewoon waren op de Free Feesten.”

De affiche

Alles gaat van start op vrijdag 1 juli.   Vanaf 19.00 uur beginnen de sfeer dj’s Koen en Danny De Brabander.  Om 20u is er niemand minder dan Kurt Burgelmans (Biezebeize) en om 21.00 uur is er de trots van Brakel met Marijn De Valck .  Met zijn “Boma en de schlagerparade” brengt hij  live de beste Nederlandstalige en Vlaamse meezingers met begeleiding van  zijn  band. Om 22.00 uur is het tijd van dé ambiance dj bij uitstek.  Daddy Cool.  Vanaf de eerste minuut zorgt hij voor vuurwerk met gesmaakte combinaties van happy music “met ballen” uit de jaren ’70, ‘80 en ‘90 tot trendy hedendaags, uptempo en naadloos in the mix.   Samen met de Brakelse top dj Filip Flamez brengt hij het festivalterrein aan het dansen.   En om middernacht is er dan de “Midnight Gang” een nieuwe live band rond een ander icoon uit de regio: Daniel Van Der Cruyssen…de zanger van L’avanti.  Afsluiten doen we met we  met dj Wim Denys.

Op zaterdag 2 juli trekt men de kaart van de jeugd  – maar we vergeten de 30 – 40 50 en zelfs 60 plussers niet.   Reeds om 19.00 uur gaat men van start met de live band “Pixiedust” gevolgd door dj Thi Bo.

Om 21.00 uur  pakt men uit met :  Soundsystem ft. Average Rob gevolgd door  een pak top dance acts zoals Cisco Kid en top disco met klinkende namen zoals Zohra – DiMaro (Tommorland)  en Paige (Tommorowland)

Op zondag 3 juli  gaat alles van start voor de middag : ( van 11.00 uur tot 23.00 uur) met  Christoph – Luc Steeno  – Frank Galan – The Unforgettables – Salim Seghers – Filip Dhaeze and Swoop – Dynamite – die verdamte spielerei – KYTHANA – Kate Lane – Danny De Roover en nog vele andere… Top act wordt ongetwijfeld Johnny Logan – Exact 42 jaar geleden won Johnny Logan met veel glans het Eurovisiesongfestival met ‘What’s Another Year’. Een prachtprestatie die hij met gemak overdeed met zijn zelfgeschreven song ‘Hold Me Now’ in 1987 in Brussel en met ‘Why Me’.

Alles wordt gehost door  Rik De Nijs en ex-Miss België Joke Van De Velde zal hem bijstaan.

De inkom wordt – zoals vanouds – héél democratisch gehouden… Slechts 20 euro in voorverkoop en 50 euro voor een combikaart voor de 3 dagen.

Maar er is nog meer leuk nieuws.   Iedere dag wordt gestart met een “happy hour” ! Op vrijdag en zaterdag van 19 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 12 uur.

Geutelingendorp

Wim De Nijs: “En de Free Feesten maken ook een link met hun roots in Elst. “Pieter De Koekelaere gaat op ons festival een heus geutelingendorp bouwen, waar hij de Elsterse lekkernijen in verschillende variaties zal aanbieden. We zijn de Free Feesten ooit in de tuin van het ouderlijk huis van Pieter begonnen. Het doet me dan ook heel veel plezier, dat hij na al die jaren samen met ons mee de draad oppikt.”

Olsa…méér dan voetbal alleen!

‘OLSA…méér dan voetbal alleen’ en ‘Free Feesten’, een mooi huwelijk dat deze zomer bezegeld zal worden en een zeilschip te water zal laten genaamd ‘OlsaFreeFeesten’ als een uniek event in zijn regio en soort opnieuw leven inblaast!

Zoals Emiel Goelen en zijn Rita het zo mooi aankondigden ‘u komt toch ook?’ en de heer Marijn De Valk – Brakels schepen van cultuur, feestelijkheden en sociale zaken (alias Balthazar Boma) repliceert : ‘das e fantastisch goe gedacht, mijn gedacht’

 

Alle info vind je op www.olsafreefeesten.be