PVDA Geraardsbergen roept stadsbestuur op om kandidatuur Toekomstkazerne onmiddellijk in te trekken


Geraardsbergen. Tijdens het open debat met het stadsbestuur maakten experts van het actiecomité “Red de Godsbergkouter” de Geraardsbergse kandidatuur voor de “Toekomstkazerne” met de grond gelijk. PVDA Geraardsbergen roept het stadsbestuur op om de eer aan zichzelf te houden en de kandidatuur onverwijld in te trekken.

Het dossier van het stadsbestuur is flinterdun, en hangt met haken en ogen en onwaarheden aan elkaar. Dat toonde het actiecomité “Red de Godsbergkouter” donderdagavond in zaal De Kat in Ophasselt op indrukwekkende wijze aan. Met feiten en cijfers werd de hele kandidatuur eenvoudig van tafel geveegd. Noch op het vlak van ruimtelijke ordening, noch op het vlak van werkgelegenheid, noch op het vlak van mobiliteit, noch op het vlak van gezondheidsimpact, noch juridisch bleef er iets overeind van het dossier van de stad Geraardsbergen.
Het is choquerend hoe incompetent dit stadsbestuur is, en hemeltergend hoe arrogant de ploeg De Padt-Van Trimpont vasthoudt aan wat ze zonder kennis van zaken beslist hebben. Dat zagen we eerder trouwens ook al bij de sluiting van de materniteit en bij de sluiting van het openluchtzwembad.
Het stadsbestuur moet nu zelf ook wel beseffen dat dit dossier inhoudelijk geen steek houdt en dat er geen draagvlak voor is. Het actiecomité vraagt dat de kandidatuur onmiddellijk wordt ingetrokken. PVDA Geraardsbergen sluit zich daarbij aan en roept het stadsbestuur op: “Hou de eer aan uzelf, luister naar de mensen en trek die kandidatuur onverwijld in.”

PVDA Geraardsbergen feliciteert tot slot de experts van het actiecomité met de ongelooflijke kennis van zaken waarmee ze het verhaal van het stadsbestuur doorprikten. Eens te meer blijkt dat de ware expertise bij de bevolking zit. De mensen weten zelf het best wat er leeft in hun buurt. Het is niet voor het eerst dat dit stadsbestuur zich laat vangen door zijn eigen grootheidswaanzin, maar De Padt en Van Trimpont hadden zich deze gênante vertoning kunnen besparen als ze van meet af aan de inwoners hadden betrokken.