WEEK VAN DE BIJ IN ZWALM

Lokaal bestuur Zwalm stelt op woensdagavond 8 juni om 19 u. haar Wilde Bijenplan voor in de grote raadzaal van het gemeentehuis als afsluiter van de Week van de Bij.

 

Jens D’haeseleer, wetenschappelijk medewerker wilde bijen bij Natuurpunt Studie en auteur van het Zwalms Wilde Bijenplan, verwelkomt je graag op een interessante infoavond.  Hij deed heel wat terreinbezoeken in Zwalm. Tijdens de infosessie licht hij de resultaten van het onderzoek toe en neemt hij ons mee op sleeptouw voor een kennismaking met de wilde bijen in Zwalm. Je kent waarschijnlijk de honingbij, maar heb je ooit al gehoord van de rode maskerbij, het vosje, de gewone langhoornbij of de tuinbladsnijder? Hoeveel soorten wilde bijen telt Zwalm eigenlijk? Je komt het allemaal te weten tijdens deze boeiende avond. Daarnaast ga je ook naar huis met heel wat tips om (wilde) bijen thuis een handje te helpen.

 

Praktisch

Woensdag 8 juni om 19 u.

Grote raadzaal gemeentehuis