Zware onweersbuien worden in de vroege namiddag verwacht

Geraardsbergen. Het KMI Meteo voorspelt voor o.a. Geraardsbergen zwaarbewolkt weer met perioden van regen en plaatselijk intense en onweerachtige buien. ‘Tijdens deze onweersbuien is er kans op veel neerslag, forse windstoten en hagelbuien. Aan het einde van de namiddag wordt het opnieuw droger vanaf het westen met opklaringen. De maxima schommelen tussen 18 graden in kuststreek en 27 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak uit oostelijke of veranderlijke richtingen, maar draait in de loop van de namiddag naar het westen tot zuidwesten en wordt matig tot soms vrij krachtig.’ De onweersbuien worden rond 13.00 uur verwacht. De onweersbuien kunnen tevens gepaard gaan met lokaal zeer zware windstoten en hagel. De hulpdiensten vragen om tijdens de onweersbuien voorzichtig te zijn. Men kan het best binnenblijven.

Julien Borremans