Zottegemse wegen vrij voor Wielerdriedaagse van Axel

Nadat deze wereldbekerkoers vorig jaar wegens corona moest uitgesteld worden tot begin oktober, gebeurt het nu opnieuw zoals normaal dat de 40ste editie van de internationale wielerwedstrijd Driedaagse van Axel voor juniores op zondag 22 mei vanuit Nederland neerstrijkt in Zottegem. Het Sportverbond Strijpen staat dan namelijk mee in voor de organisatie van de slotetappe, met start om 12u30 en aankomst omstreeks 15 uur op het Romeins Plein in Velzeke. Het parcours (afstand 100 km) doet ook de buurgemeenten Brakel en Zwalm aan; op Zottegems grondgebied rijden de renners door Erwetegem, Sint-Goriks-Oudenhove, Sint-Maria-Oudenhove, Velzeke en Strijpen. De gedetailleerde wegwijzer kunt u terugvinden via deze link: www.juniorendriedaagse.nl/nl/wedstrijd/route/4eetappevelzekevelzeke.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijd zijn die dag – op grondgebied Zottegem – de volgende tijdelijke verkeersregelingen voorzien:

  • Parkeerverbod van 10u30 tot 15u30: Beugelstraat, Strijpenplein (deel tussen Beugelstraat en Sint-Andriessteenweg), Meileveld, Wurmendries (tussen Meileveld en Eekhout), Eekhout, Ten Dale, Emmerstraat, Ten Ede (tussen Emmerstraat en Faliestraat), Faliestraat (tussen Ten Ede en Sint-Hubertusplein), Sint-Hubertusplein (alleen rijbaan), Brakelstraat, Langendries (tussen Boembeke en Kortendries), Kortendries, Wolvenhoek, Steenland, Slijpstraat (tussen Steenland en Molenhoek), Molenhoek, Kluisstraat, Knutsegemstraat (tussen Kluisstraat en Paddestraat) en Paddestraat.
  • Parkeerverbod van 7 tot 16u30: Romeins Plein (kant pare huisnummers, rijbaan + parkeerplaatsen op middenberm), Sint-Martinusplein (kant Parochiaal Centrum, voor volgwagens vóór en na wedstrijd + huldiging), Korte Munte + parkeerplaatsen bovenaan Penitentenlaan
  • Opheffen eenrichtingverkeer van 11u30 tot 15u30: Romeins Plein (kant onpare huisnummers).
  • Eenrichtingverkeer van 11u30 tot 15u30: Romeins Plein (langs kant pare huisnummers blijft bestaand eenrichtingsverkeer richting Beugelstraat behouden; langs kant onpare huisnummers wordt bestaand eenrichtingsverkeer opgeheven en wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd richting Beugelstraat), Wurmendries (tussen Meileveld en Eekhout, alleen toegelaten richting Eekhout), Eekhout (tussen Wurmendries en Ten Dale, richting Ragestraat), Ten Dale (richting Emmerstraat), Emmerstraat (richting Ten Ede), Kortendries (richting Wolvenhoek), Wolvenhoek (richting Steenland), Steenland (richting Slijpstraat), Slijpstraat (tussen Steenland en Molenhoek, richting Molenhoek), Kluisstraat (richting Knutsegemstraat), Knutsegemstraat (tussen Kluisstraat en Paddestraat, richting Paddestraat) en Paddestraat (tussen Knutsegemstraat en Romeins Plein, richting Romeins Plein).