©Sophie Richez - Alain Triest en Tania De Jonge

Vanuit N-VA Ninove krijgt schepen Triest geen steun of vertrouwen meer

Gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) vraagt aan schepen Alain Triest om de eer aan zichzelf te houden tijdens de gemeenteraad van 23 mei 2022. De politieke verantwoordelijkheid is vernietigend klinkt het.

De politieke impact rond het dossier van vzw Ninoverend is énorm. Het vertrouwen van de Ninovieter in de politiek krijgt nogmaals een knauw. N-VA Ninove stelt zich ernstige vragen bij de vooral deontologische inbreuken en het politiek mismanagement rond deze vzw. De manier waarop dit dossier werd mismeesterd is echt hallucinant en ongehoord.

Politieke verantwoordelijkheid

N-VA stelt de verderzetting van het schepenambt in vraag na de ontbinding van de vzw door slecht beheer. Ninoverend was niet alleen een boekhoudkundig fiasco, maar ook een totaal fiasco op de beloofde beleving in de stad. Daarom vraagt Karolien De Roose (N-VA) om alles in perspectief te plaatsen en dus ook om de politieke verantwoordelijkheid te nemen.

Copyright Karolien De Roose

Karolien De Roose (N-VA): Blijkbaar bestaat er geen politieke verantwoordelijkheid meer. Alles is de fout van de vzw en zijn bestuurders, maar schepen Triest blijft zich wegstoppen achter de rug van anderen. Nu krijgen mensen de indruk dat dit dossier enkel een strijd is tussen twee personen.

Antipolitiek

Dit dossier zal bijdragen tot de antipolitiek in Ninove en zal voor altijd de schepen blijven achtervolgen. Vanuit N-VA Ninove krijgt schepen Triest geen steun of vertrouwen meer en vraagt aan de schepen om de eer aan zichzelf te houden.