Vrijetijdsmarkt laat de actieve kant van Oosterzele zien

Vrijetijdsmarkt tijdens Sinksenkermis

Tijdens Sinkenkermis op zaterdag 4 juni organiseert Oosterzele een vrijetijdsmarkt. Daarop kan iedereen kennismaken met het rijke verenigingsleven en vrijetijdsaanbod van de gemeente. Het evenement vindt vanaf 14 uur plaats op de koer van het gemeentehuis en sluit aan bij het kermisgebeuren.

“Na de veel te lange coronajaren wil iedereen weer volop feesten, sporten, van cultuur genieten, buiten komen en elkaar opzoeken. Dat komt allemaal samen op onze vrijetijdsmark”, zegt Elsy De Wilde, schepen van feestelijkheden in Oosterzele. “Ons rijke verenigingsleven is weer volop aan het bloeien. Hoog tijd dus om te laten zien wat in onze actieve gemeente leeft en hoe divers het aanbod aan vrijetijdsmogelijkheden is. Want veel mensen hebben zin in een nieuwe hobby of willen aansluiten bij een vereniging.” Tal van verenigingen uit de sport-, jeugd- of cultuursector stellen zich voor aan geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast tonen enkele handelaars hun producten. En een reeks gemeentelijke en lokale diensten laten zien wat ze voor de burger betekenen: Toerisme, Bibliotheek, Sport- en Jeugddienst, gemeenschapscentrum De Kluize, Grondgebiedszaken, Burgerzaken, OCMW, scholen, politie en brandweer.

De vrijetijdsmarkt vindt plaats op zaterdag 4 juni, van 14 tot 17 uur. Iedereen is welkom op de koer van het gemeentehuis. Een paar verenigingen zullen hun muzikale en danskunsten ook tonen tijdens een initiatie op het podium van het Sinksencomité. En de kermis gaat die dag speciaal voor dit evenement vroeger open, vanaf 15 uur.

Een overzicht van de deelnemende verenigingen en organisaties: bit.ly/HYPERLINK “https://www.oosterzele.be/actueel/nieuwsbericht/vrijetijdsmarkt-kermisweekend”vrijetijdsmarktOosterzele  (mvdv, foto’s ddl)