Babybeurs AZ Sint-Elisabeth: avondeditie op woensdag

Onder de noemer ‘Baby aan boord’ houdt de dienst materniteit van het Zottegemse AZ Sint-Elisabeth normaal ongeveer viermaandelijks (meestal op een zaterdagnamiddag) een gratis informatieve beurs voor aanstaande ouders. Wegens de covid-19-crisis kon deze activiteit echter lange tijd niet doorgaan – er werd wel een digitaal alternatief aangeboden – maar nu is het opnieuw mogelijk om deze babybeurs fysiek te laten plaatsvinden. Dat gebeurt zelfs binnenkort met een speciale avondeditie, op woensdag 8 juni van 17 tot 20 uur (* zie onderaan).

In het auditorium op de derde verdieping van het ziekenhuis kunnen toekomstige ouders dan terecht bij vroedvrouwen voor informatie over zwangerschap en gezonde levenswijze tijdens de zwangerschap, bevalling en verzorging van de baby, het verblijf op de kraamafdeling, fles- en borstvoeding, pre- en postnatale zorg enz. Ook zijn infostands voorzien rond Kind en Gezin, Pas Thuis, het Groeipakket (het vroegere kindergeld). Onder begeleiding van een vroedvrouw zal een kijkje kunnen genomen worden op de kraamafdeling en in het verloskwartier.

Om deze babybeurs toch ook nog altijd coronaveilig te laten verlopen, mogen slechts maximum 30 koppels per uur op de beurs binnenkomen. Daarom is het noodzakelijk op voorhand in te schrijven (de partner moet niet afzonderlijk ingeschreven worden) naar eigen keuze voor het tijdslot van 17 tot 18 uur, van 18 tot 19 uur of van 19 tot 20 uur. Inschrijven kan via www.sezz.be. Voor meer inlichtingen kan men contact opnemen met de materniteit van het AZ Sint-Elisabeth via 09 364 87 60. De aandacht wordt er ook op gevestigd dat gedurende het hele verblijf in het ziekenhuis het dragen van een mondmasker nog verplicht is.

(*) De aandacht wordt er op gevestigd dat dit de correcte datum is (dus niet op zaterdag zoals foutief in het magazine Infokrant Egmont aangekondigd wordt).