Geen treinverkeer tussen Zottegem en Denderleeuw

Zoals ook in de voorbije drie weekends tussen Zottegem en Geraardsbergen het geval was, zal er nu in de komende vier weekends van 28 – 29 mei, 4 – 5 juni, 11 – 12 juni en 18 – 19 juni tussen Zottegem en Denderleeuw geen treinverkeer mogelijk zijn omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden aan de spoorweginfrastructuur (grote onderhoudswerken aan en vernieuwen van wissels). De S3-treinen Zottegem-Denderleeuw-Schaarbeek rijden dan niet en alle treinen zullen in beide richtingen vervangen worden door bussen.

Vanuit Zottegem richting Denderleeuw vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte aan de voorzijde van het station (Stationsplein 12) om 5u51, 6u51 en zo verder om het uur tot 20u51. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook tussenstops nabij de treinhaltes in Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert en Welle) bedraagt 58 minuten, dus aankomst in Denderleeuw om 6u49, 7u49 enz. Vanuit Denderleeuw naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 7u01, 8u01 en zo verder om het uur tot 23u01. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 7u59, 8u59 enz.

Deze regeling geldt zowel op zaterdag als zondag. Ook rijdt er op beide weekenddagen – buiten voormelde regelingen – (enkel) vanuit Zottegem naar Denderleeuw nog een laatste bus met vertrek in Zottegem om 21u50 (aankomst in Denderleeuw om 22u48). Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.