Zottegemnaars en Herzelenaars verzetten zich tegen komst slibverwerkingsbedrijf. Bezwaarschriften kunnen nog tot eind mei

De vergunningsaanvraag voor een slibverwerkingsbedrijf in de Keistraat – in het industrieterrein op de grens tussen Zottegem en Herzele – zorgt voor beroering bij buurtbewoners. Ze gaan rond met petities waarin ze vragen om bezwaarschriften in te dienen.

Het gaat om een aanvraag door het Waalse bedrijf ‘Regomef’ dat momenteel een vestiging heeft in Wetteren maar wil uitbreiden. “Indien het bedrijf er komt, zou er elk kwartier – dag en nacht – een vrachtwagen af- en aanrijden”, klinkt het bij de buurtbewoners. “Zo’n bedrijf past hier niet, ook al gaat het om een industrieterrein. En dan hebben we het nog niet over de stof- en geluidshinder, gevaar voor de gezondheid, bodem en waterverontreiniging”

Bij een eerdere aanvraag werden tal van bezwaarschriften ingediend en ook de besturen van de stad Zottegem en de gemeente Herzele hebben zich negatief uitgesproken over de vergunningsaanvraag. De omwonenden hopen dat er ook bij deze vergunningsaanvraag massaal bewaarschriften worden ingediend. Daar is nog een paar dagen de tijd voor: tot eind mei. Meer info via deze link.