G-tijdrijden in Gavere

De gemeente Gavere, Cycling Vlaanderen en Special Oympics organiseren een tijdrit voor G-wielrenners, in samenwerking met vzw De Bolster, Zonnehoeve, Ebergiste en Egmond en Hoorn.

De eerste G-wielerwedstrijd zal plaatsvinden op donderdag 16 juni 2022 in de Sint-Christianastraat te Dikkelvenne. De renners kunnen drie verschillende afstanden afleggen: 500m (voor driewielers), 1km (+unified) en 3km.

De renners kunnen zich aanmelden tussen 9u – 9u30. De testwedstrijden worden gereden om 10u. De reeksen starten om 12u30. De medaille-uitreiking zal plaatsvinden om 14u30.

Het wielrennen leeft al een hele tijd in België. Vooral dankzij enkele renners die de laatste jaren meedraaien aan de top. Dit jaar nog iets meer in Gavere, daar zij de eer hebben om het BK-tijdrijden te organiseren. Dit kon vzw De Bolster niet ongezien laten voorbij gaan, want tenslotte is ‘fietsen’ de sport die het meest beoefend wordt door de cliënten.

Men wil er een echt wielerfeest van maken, waarbij de totale beleving van een wielerevenement centraal staat. Een volkse sfeer, supporters, vriendschap, respect, … en natuurlijk ook ‘fietsen’ want ook bij de G-wielrenners zit er heel wat talent.
De kuiten worden alvast ingesmeerd.

Vzw De Bolster is een voorziening voor personen met een verstandelijke beperking en/of een niet-aangeboren hersenletsel.