Kan ook dit jaar Lierde (en omstreken) weerom de zonnigste plek van Vlaanderen worden?

Lierde kroonde zichzelf vorig jaar tot zonnigste gemeente van Vlaanderen dankzij het zonnebloemenproject van Deftingenaar Enzo Van den Kerckhove.

Dit jaar wil hij echter een stapje verder gaan en ook de omliggende gemeenten mee tot de zonnigste plek van Vlaanderen maken.

 Mijn eerste “zonnebloemproject” van verleden jaar werd met 38 deelnemers en meer dan 600 geplante zonnebloemen een onverwacht  reuze succes. Ik kreeg berichtjes uit Geraardsbergen, Brakel, Herzele en Zottegem om me te feliciteren maar ook met de vraag of ik dit opnieuw zou organiseren. Daarom begon ik enkele weken geleden met het op poten zetten van de tweede editie.” wist Enzo ons te vertellen.

 Net zoals vorig jaar worden er kaartjes met een zakje zonnebloempitjes over verschillende gemeentes verdeeld, en zijn er ook te verkrijgen bij verschillende meewerkende zelfstandigen.

Het is weerom de bedoeling om zoveel mogelijk mensen aan te sporen mee te doen met dit zonnebloemenproject want op deze manier kunnen we allemaal samen van Lierde en omstreken de zonnigste plek van Vlaanderen maken.

Om mensen te stimuleren om mee te doen, besloten enkele lokale zelfstandigen om het project te steunen door het schenken van waardebonnen. Deze waardebonnen, met in totaal een waarde van meer dan 200 euro, zijn te winnen als men meedoet aan één van de drie wedstrijden.

Deze zijn:

  • Zoals vorig jaar, de grootste zonnebloem op 31/08 wint
  • De tweede wedstrijd is een fotowedstrijd in augustus
  • De derde wedstrijd is de zonnebloemchallenge: dit is een onderlinge competitie waarbij je iemand uitdaagt met als inzet de grootste zonnebloem in de zomer bijvoorbeeld. De prijs bepaal je zelf, maar omdat je als duo meedoet maak je dan kans op waardebonnen.

Je kan je inschrijven, of extra informatie vinden, door te klikken op de link https://forms.gle/W8JNT7bonq8PxXnU6 of deze QR code te scannen.

“Aan de sponsorende zelfstandigen: Faingnaert bloemen & planten, bloemen Hedera, Keurslagerij De Cock-De Schryver en Bakkerij De Lekkerbek hartelijk dank voor de medewerking. Aan alle deelnemers in spé: planten maar, uitdagen maar, en geniet alvast van een hopelijk zeer zonnige zomer! Veel succes, en tot snel!!” voegde een enthousiaste Enzo er nog aan toe.