Schitterend aanbod in cultuurseizoen 2022 / 2023 in Oosterzeelse cultuurtempel

Kluizeteam brouwt cocktail met klassieke smaakmakers en verfrissende botanicals

Je kan het nieuwe cultuurprogramma 2022 – 2023 in GC De Kluize online raadplegen. In GC De Kluize kreeg de pers ‘ in avant première’ van afdelingshoofd Vrije Tijd David De Landsheere tekst en uitleg over het gloednieuwe cultuurseizoen in de Oosterzeelse cultuurtempel.  Wie het seizoenprogramma 2022 – 2023  van De Kluize bekijkt zal concluderen dat De Kluize  alweer een schitterend aanbod uit zijn hoed heeft getoverd. Het team mag trots zijn. Het programma oogt veelbelovend. De Kluize zet zijn deuren wagenwijd open voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur. Een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder zijn gading vindt in theater, muziek, humor, cabaret, dans, circus, familievoorstellingen. Cultuur, dat is het vaccin van GC De Kluize.
Het succes wordt sinds 2012 opgebouwd en daarenboven komt het publiek terecht in een mooie theaterzaal, het prachtig gebouw is een cultuurtempel, mensen willen daar zijn. Maar uiteraard is er meer dan dat, het Kluizeteam werkt hard, het publiek kan zich ontspannen in het Gemeenschapscentrum, het team doet zijn uiterste best om daarvoor te zorgen. Eindelijk kan GC De Kluize na twee vermaledijde coronajaren van de hel naar de hemel keren. De Kluize kreeg ook heel wat coronagolven over zich heen. Maar goed, we zitten gelukkig nu in betere tijden, je kan in het seizoen 2022 – 2023 opnieuw cultuur beleven zoals het hoort.
Na Feesten (eerste editie 2012), Op Koers (2013), Tussentijd (2014), Hartentroef (2015), Buiten de Lijnen (2016), In De Wolken (2017), Zet Ou (2018), En dans (2019), Raakvlam (2020), ‘Stilte voor de storm’ (2021) wordt ‘Niemand vertelt zoals gij’ het thema in het nieuwe seizoen 2022 – 2023. ‘Na corona staan we meer dan ooit stil bij het belang van ontmoeting, bij de waarde van een verhaal’, zei schepen Orville Cottenie op de persconferentie. ‘We willen door het bestendigen van de performante werking van het AGB de nodige randfaciliteiten scheppen die een ruime cultuurbeleving in onze gemeente mogelijk maken’, duidt voorzitter Raad van Bestuur Pieterjan Keymeulen. ‘De randfaciliteiten op operationeel vlak nauwgezet en kritisch opvolgen, is één van de voornaamste speerpunten in de werking van het directiecomité’, stelt voorzitter Filip Vermeiren.
Abonnementen
De abonnementenverkoop is op woensdag 25 mei (telefonisch, via mail, of live in De Kluize) gestart, de losse en online verkoop start op woensdag 8 juni. Je kan je abonnement zelf samenstellen uit de voorstellingen met abo-tarief. Je bent abonnee vanaf 4 voorstellingen (2 euro korting per voorstellling), vanaf 6 voorstellingen heb je een groot abonnement (3 euro korting per voorstelling), vanaf 8 voorstellingen en meer ben je houder van een XL abonnement (4 euro korting per voorstelling).
De Kluize pleit sinds zijn start in 2012 voor ontmoeting en voor een maatschappij die samen leeft en zin vindt in een gemeenschap die meer is dan de som van de delen’. GC De Kluize blijft zijn rol van harte nemen en wil een plaats van verbinding blijven. Een haven waar het aangenaam aanmeren is.
Thema nieuw seizoen: ‘Niemand die vertelt zoals jij’
Wat mag je verwachten in het seizoen 2022 – 2023? Je hebt keuze uit theater, muziek, humor, cabaret, dans en circus en familievoorstellingen. Te gast in GC De Kluize:
Theater/theatercollege
LARF, Muziektheater De Kolonie, Bart Van Loo, SKaGeN Stijn Van de Voorde, Stijn De Ville, Compagnie Cecilia, Lieven Scheire; Berlin, De Hoe, BRONKS, Aïcha Cissé, Aminata Demba & Frédérique Lecomte (KVS), Het Kwartier.
Muziek:
Willy & Maandacht, De Kolonie, Belgian Saxophone Ensemble, Wim Opbrouck, Jan Swerts, Nele Bauwens & The Whodads, Jan Verstraeten, Raf Walschaerts, Neeka & Venus in Flames, De Peatles, De Dolfijntjes, Hans Primusz, Het Lage Landenkoor & Tine Embrechts, Kapitein Winokio, Filip Kowlier, Nalma Joris, Hugo Matthysen, Ronny Mosuse & Aram Van Ballaert, Tutu Puoane & Pat Donnez, Arno Bornkamp & Jan Lust, Duo Calvadoré.
Familie:
4 Hoog, De Peatles, Kapitein Winokio, Klankennest, Familiefilms (2).
Humor/ cabaret:
Freddy De Vadder, Han Solo, Nele Bauwens & The Whodads, Grof Geschut, Robrecht Vanden Thoren, Hugo Matthysen, Ronny Mosure & Aram Van Bollaert, Wim Claeys, Kommil Foo.
Dans:
Femke Gijselinck, Eroto & Jan Martens (GRIP), Voetvolk, Lisbeth Gruwez & Maarten Van Cauwenberghe.
Circus:
There There Company.
Tickets
Voor reservaties kan je zowel online (www.gcdekluize.be), 09 / 363 83 30, e-mail: reservaties@oosterzele.be. Je kan ook terecht bij de Cultuurdienst, Sportstraat 3 Scheldewindeke. De openingsuren: elke werkdag van 8 u 30 tot 12 u en van 13 u 30 tot 16 u. Op maandagavond is de cultuurdienst open van 18 u tot 20 u. Op vrijdagnamiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Er is ook een handig af te drukken reservatieformulier beschikbaar via www.gcdekluize.be. Het Kluize-team, met David, Els, Christel, Ingeborg, Inge, Hilde, Staf, Peter, Luk, Jonathan, Ann, Anneke, Miranda, Ann en Caroline, gaan je graag verwelkomen. Het Kluizeteam is helemaal klaar voor de start van het cultuurseizoen 2022– 2023.  (mvdv, foto’s ddl).