Afwezig zijn op feestavondmarkt betekent heiligschennis

45 ste editie met Vlaamse schlagers, rock’n roll, swing, twist & surf

Toen in 1976 de eerste avondmarkt werd georganiseerd, vroeg iedereen zich af of het project in Oosterzele wel succes zou kennen. We kennen al lang het antwoord. Dinsdag 7 juni 2022 prijkt de avondmarkt al voor de 45 ste maal op de kermisaffiche. Mensen van alle leeftijden komen naar de avondmarkt afgezakt voor de sfeer, de muziek en de sociale contacten. Het toenmalig Sinksencomité, met wijlen Julien Lenssens – de peetvader van de Sinksenkermis – op kop, en jarenlang geruggensteund door Wim Magerman en Marnic Vergucht, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren.
In 1976 werd het eerste startschot gegeven. De allereerste editie werd meteen een overrompelend succes. De gemeente was een event rijker. Traditioneel zakken veel Oosterzelenaars en feestgangers uit de regio steevast af naar de avondmarkt. Het ronduit schitterend Sinksencomité wil deze traditie in de toekomst behouden. De formule van de avondmarkt blijft overeind. Het concept heeft zijn potentieel al lang bewezen. De avondmarkt blijft met het vuurwerk één van de publiekstrekkers van de feesten. De feestavondmarkt staat voor veel gezelligheid. De avondmarkt is een ontmoetingsplek voor veel Oosterzelenaars. Afwezig zijn op de avondmarkt betekent heiligschennis. Veel goedgemutste dagjesmensen zullen alweer afzakken naar het epicentrum van de feesten, het Dorp. Wie dorst krijgt van het rondstruinen op de avondmarkt kan terecht in café The Pub, taverne Evora, Barfine, ‘t Kantientje, op gemeenteplein (Con Animo), Cava Bar, Barfine, bar & terras VW Gijzel – Oosterzele. Tijdens de avondmarkt kan je eveneens genieten van de optredens van Marcoff, Nicky Jones, Sabine, Yves Segers, fijnproevers vinden er het neusje van de zalm als het gaat om Vlaamse schlagers. Een van de beste coverbands Fifties Fever gaat met rock ‘n roll, swing, twist en surf alle remmen los gooien. Een straffe band. Een sfeerbrenger. Hun publiek bestaat uit mensen die het graag genieten en het graag zien bruisen. Het wordt in de feesttent één grote fiesta. (mvdv, foto’s ddl).