Bibliotheek Zottegem gesloten tijdens verhuis naar De Buke

De bibliotheek van Zottegem sluit van 15 juni tot en met 4 juli de deuren om de tijdelijk verhuis naar De Buke in goede banen te leiden. Voor die verhuis worden helpende handen gezocht.

“Het Kasteel van Egmont staat aan de vooravond van een grondige renovatie. Tijdens de werken zal de bibliotheek tijdelijk verhuizen naar Buke 44 (het voormalige Lidl-gebouw). De bibliotheek in het Egmontkasteel is gesloten vanaf 15 juni, om dan op 4 juli de deuren te openen op Buke 44. De werken aan het kasteel zullen ongeveer twee jaar in beslag nemen”, vertelt schepen van Cultuur Lieselotte De Roover (CD&V). “Het is een hele operatie om een volledige bibliotheek te verhuizen. Meer dan 71.000 boeken, 12.000 cd’s en 10.000 dvd’s krijgen tijdelijk een nieuwe stek. Om de verhuis in goede banen te leiden, sluit de bib noodgedwongen van woensdag 15 juni tot en met zaterdag 2 juli. Vanaf maandag 4 juli opent de bib de deuren op de Buke. Tijdens de sluitingsperiode van de bibliotheek wordt geen boete aangerekend. Geleende materialen worden automatisch verlengd tot en met woensdag 6 juli. Leners hebben zo na de opening op 4 juli nog enkele dagen respijt. Leners die tijdens die periode de bib niet kunnen bezoeken, kunnen hun boeken online verlengen of (in uiterste nood) inleveren via de inleverbus die vanaf 15 juni aan de nieuwe locatie zal staan. Iedereen die wil, kan helpen met de verhuis van de bibliotheek,” vervolgt schepen De Roover. “Op een bibliotheekkaart (of eID) kan je tot maximaal 30 materialen tegelijkertijd uitlenen. Als alle 6.000 actieve leners van de bib vanaf 25 mei 30 materialen meenemen naar huis, zijn we in een handomdraai verhuisd. Om de materialen terug binnen te brengen, heb je tijd tot en met 6 juli. Alvast veel dank aan al die helpende handen. Tijdens de sluitingsperiode van de bibliotheek zijn er heel wat alternatieven om de leeshonger toch te stillen. Leden van Bibliotheek Zottegem zijn automatisch ook lid van de andere bibliotheken van Route 42 (samenwerkingsverband Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem). Zij kunnen daar terecht om boeken uit te lenen en in te leveren. Een Mijn Bibliotheek-profiel geeft leners ook toegang tot de online diensten van de bibliotheek. Zo kunnen zij gebruik maken van het krantenarchief of e-boeken en fundels (interactieve kinderboeken) uitlenen. Aan leesvoer dus zeker geen gebrek.”