Eindelijk! Daar is de Sinksenkermis

Elke Oosterzelenaar present, dat is de bedoeling

Na twee vermaledijde coronajaren (2020 – 2021) krijgen we eindelijk opnieuw een volwaardige Sinksenkermis. De aankomende editie van 2022 wordt sowieso een bijzondere editie. Dat het een groot volksfeest wordt is zeker. Er is een mooi feestprogramma uitgewerkt. Na twee jaar binnen zitten, zal de drang om naar buiten te komen heel groot zijn, feestgangers voelen de noodzaak om buiten te komen. Heb je het programma van Sinksenkermis 2022 al gezien? Het beloven van vrijdag 3 juni tot en met woensdag 8 juni 2022 zes zware feestdagen te worden. De foto van de kermisbrochure toont meteen dat iedereen welkom is op Sinksenkermis.
Oosterzele is nog een gemeente waar ze massaal komen mee feesten. En dat maakt Sinksenkermis zo uniek. Tijdens de Oosterzeelse Feesten verandert het centrum in één grote feestenzone waar de meest uiteenlopende disciplines aan bod komen. In de kermisdagen laten de Oosterzelenaars dorstlessers zelden links liggen. En leuk meegenomen, alle activiteiten op Sinksenkermis zijn gratis. ‘Laat ons vooral feesten’, dat is het devies van het Sinksencomité dat zes drukke dagen te wachten staat. De feesten gaan je op de editie 2022 meesleuren in een resem feestevenementen. Je zal beslist genieten van wat de feesten te bieden hebben. Maar de programmering van Sinksenkermis is een ‘never ending story’. Het is bijzonder veelomvattend. Het Sinksencomité is de auteur van het verhaal. Een verhaal met vele hoofdstukken waarvoor veel creativiteit nodig is. Gelukkig zijn de feesten nog veilige feesten, met dank aan het gemeentebestuur, technische dienst, de goed werkende politiezone Rhode en Schelde, MPOS, seingevers, brandweer, de vele vrijwilligers.
Achter de Sinksenkermis schuilt een eeuwenlange geschiedenis. Het Sinksencomité – springlevendiger dan ooit – wil het verhaal een verdere en boeiende richting geven. Het is de ambitie van het comité dat Sinksenkermis één groot volksfeest moet blijven. Elke Oosterzelenaar present op de de kermis, dat is de bedoeling. De Sinksenkermis torst een volks imago, en doet dat met veel bakken bier en veel ambiance.
Voor elk wat wils
Het wordt een editie met een mix van gevarieerde muziek, op het  podium op het gemeenteplein Das Rock, De Toape Geraapte, Green Onions, Faute Bendt, Dirk Van De Velde, Bart Pit’s Jazz Band, De Helaasheid der Zingen, Marcoff, Nicky Jones, Sabine, Yves Segers, Fifties Fever. In het KSA – lokaal (Achterdries) optredens van Hoax, Waiting for Sam, afterparty met Odessa 1. Op het programma prijken ook  schietingen, voorstelling van jeugd-, sport- en cultuurverenigingen, rommelmarkt, tapbiljarttornooi, rondgang fanfare ‘Vrije Kunstkring Brakel’ met trommelkorps, reuzen, zielendienst, kermisreceptie met Breughelbuffet, wielerwedstrijd, avondmarkt, Vlaamse Schlagers, kermisattracties, smulkramen. Gedurende gans de kermis zwaait dj Pascal de scepter in café The Pub. Voor een drank kan je terecht op het gemeenteplein bij Con Animo, in de Cava Bar, Barfine, Kantientje, bar & terras VW Gijzel – Oosterzele, The Pub, Evora, schoolcafé Appelaar (zondzg 14 u – 22 u). De liefde voor de kermis gaat bovendien ook door de maag. Je kan terecht in de smulkramen. Het Sinksencomité is trots dat het de feesten gratis kan aanbieden dankzij de vele sponsors, die het Sinksencomité heel dankbaar is. Laat u maar eens goed gaan, maar respecteer altijd de ander(en). Volledig programma bekijken? Ga naar:  www.sinksenoosterzele.be. (mvdv, foto’s ddl)