Meer dan 10.000 bezoekers voor feestweekend Herzele 1050 jaar

In Herzele wordt tevreden teruggeblikt op het feestweekend naar aanleiding van het 1050-jarig jubileum van de gemeente. De Burchtsite werd omgetoverd tot een grote feestzone en het volledige weekend lang werden er tal van activiteiten georganiseerd met elke dag een ander thema. “Er kwamen meer dan 10.000 feestgangers langs gedurende het feestweekend. We kunnen dus spreken van een sprankelend succes. Bedankt om met zovelen aanwezig te zijn!”, aldus burgemeester Johan Van Tittelboom (Open VLD).

“Donderdag stond in teken van Bistro@Herzele, dé plaats voor alle foodlovers. Heel wat lokale handelaars kwamen hun kookkunsten demonstreren tijdens het tastingevent. En of het lekker was! Bijna alle handelaars waren op het einde van het event helemaal uitverkocht en iedereen ging met een goed gevuld buikje naar huis. Vrijdag was het dan weer Café Dansant waarbij bijna 300 mensen genoten van koffie en gebak onder muzikale begeleiding van Dirk Bauters en Vanessa Chinitor. Niet alleen de taart, maar ook het komische duo viel in de smaak want elke mop werd onthaald met veel gelach uit het publiek. Naast de lachspieren werden die dag ook de beenspieren getraind, aangezien het ’s avonds tijd was om de pannen van het dak (of het doek van de tent) te swingen met het Retro Café. Zaterdag werd omgedoopt tot Burchtland XL, de dag die volledig in teken stond van jongeren. Er was van alles te doen: ravotten op het Pop-up Adventure Park, dansen op de muziek van onder andere de Ketnetband en ’s avonds helemaal losgaan op de beats van Tola OG, Voltage en Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Van een succes gesproken: de tent was tot de nok gevuld met dansende jongeren! Op de laatste dag, Café Sportief, werd er gezocht naar de storievelingen met de Herzele Cup. De inschrijvingen stroomden binnen en er werd gestreden tot de laatste seconde. Alle deelnemers gingen met een goodiebag naar huis en de winnaars kregen er een Herzelebon bij. Proficiat met jullie topprestaties! Daarnaast werden er ook nog wandel- en fietstochten georganiseerd langs de prachtige Herzeelse molens en kon je het exclusieve Unlock Herzele spel spelen. De molenaars waren alvast blij met de talrijke opkomst. Bij deze willen we ook alle medewerkers, vrijwilligers en in het bijzonder onze technische dienst hartelijk bedanken voor hun inzet de afgelopen dagen, weken en maanden. Zonder hen had het feestweekend nooit zo’n schot in de roos geweest!”

Lees ook