Archieffoto

Op pinstermaandag fietsen of wandelen met de Picarren

Al jarenlang wordt in de Zottegemse deelgemeente Godveerdegem door het plaatselijke Picarrencomité in het verlengde pinksterweekend een lentefietstocht georganiseerd. Vijf jaar geleden werd ook wandelen aan het programma toegevoegd. Na twee jaar noodgedwongen inactiviteit wegens corona kan het Picarrencomité hiervoor nu opnieuw afspraak maken op pinkstermaandag 6 juni e.k.

Voor de fietsers is een bewegwijzerde rit van 30 km uitgestippeld. De wandelaars kunnen kiezen voor een wandeling van 12 km of voor een familiezoektocht van 7 km waarmee bovendien mooie prijzen te winnen zijn (deze kortste afstand is ook toegankelijk voor kinderwagens/buggy’s). Zowel bij de fiets- als bij de wandeltocht van 12 km is er ongeveer halverwege een ‘drinkstop’ voorzien (in het stedelijk Ontmoetingscentrum te Sint-Goriks-Oudenhove).

Inschrijving en (vrij) vertrek vinden plaats van 13 tot 15 uur aan het OC Godveerdegem in de Tweekerkenstraat. Deelname kost 6 euro per persoon, inbegrepen een ‘startpakket’. Na afloop van de fiets- of wandeltocht is er gelegenheid om na te praten of nog even gezellig samen te zijn bij een drankje en een hapje in het OC Godveerdegem, terwijl de kinderen er zich nog kunnen amuseren in het ‘kinderdorp’. Via www.picarrencomite.be kan je (nu al) het gpx-bestand van elke wandel- of fietstocht downloaden voor op je wandel- of fietsgps.