Woonzorgcentrum Egmont: tijdelijke evacuatie goed verlopen

Afgelopen nacht rond 3.30 uur werden de bewoners van afdeling Velzeke van het woonzorgcentrum Egmont tijdelijk geëvacueerd nadat een brandgeur voor ongerustheid had gezorgd bij het personeel. Iedereen bleef ongedeerd en kon een uur later weer naar de woning.

“De medewerkers van het wzc roken rond 3.30 uur een brandgeur in de afdeling Velzeke. De hulpdiensten werden onmiddellijk verwittigd en waren snel ter plaatse”, licht burgemeester Evelien De Both (N-VA) toe. “De bewoners van de afdeling werden uit voorzorg geëvacueerd. Na aan grondig controle van het volledige gebouw, stelde de brandweer vast dat er geen gevaar was. Er werd geen aanwijsbare reden gevonden voor de geur. De ruimte werd geventileerd en na een uur terug vrijgegeven zodat de bewoners veilig terug konden naar hun eigen woning. De komende dagen volgt nog een uitgebreid nazicht van de branddetectie en alle elektriciteit in het gebouw. Toen ik ter plaatste kwam, zag ik de rustige en vooral kordate aanpak van onze medewerkers. Er was geen paniek bij de bewoners en ze zijn te allen tijde in veiligheid geweest. Ik wil alle medewerkers en de hulpdiensten enorm bedanken voor hun inzet de voorbije nacht. Iedereen is opgelucht dat er uiteindelijk geen gevaar was. We blijven de situatie opvolgen en hopen alsnog de aard van de brandgeur te achterhalen.”