Topprestaties van Turnclub Olympia op Belgisch kampioenschap

Goud, zilver en brons

 

Turnclub Olympia schrijft geschiedenis. Glunderende gezichten op het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek in de topsporthal in Gent. Goud, zilver en brons halen op een BK. Het mooiste wat er is. Heel uitzonderlijk, alle acroteams en vijf tumbling-gymnasten van het A en B-niveau konden zich plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap en behaalden heel mooie resultaten. Het bestuur van TOO mag tevreden terugblikken op een heel geslaagd kampioenschap. Veel meisjes en jongens hebben een uitdaging gevonden in het turnen. Alhoewel het flink wat moeite en aardig wat zweetdruppels kost om turnkampioen te worden, kiezen toch veel jongeren voor het turnen in Oosterzele. Ze gaven allemaal het beste van zichzelf op het BK. Oosterzele is een kweekvijver, een aantrekkingspool voor jongeren die hun gading vinden in het turnen. Opvallend hoe elk jaar nog het niveau stijgt. Dankzij Turnclub Olympia Oosterzele krijgen veel turnsters en turners veel aandacht en waardering in gans het land en ook internationaal. De TOO – gymnasten verbluften op het Groot Belgisch Kampioenschap. Adembenemende staaltjes en acrobatische gymnastiek. Oosterzele mag best fier zijn op TOO. Twee acroteams behaalden goud en kroonden zich tot Belgisch Kampioen : Ruth Ottoy en Ilyssa D’Hulst bij de A seniores en Norah Catry, Renée Veeckman en Elena De Sutter bij de A 11-18 . Zilver voor Kaat Schepens, Jade Vandewalle, Jeff Lou Vandewalle bij de  acro B 11-17 en voor Wolf Claeys bij tumbling 11 jaar jongens. Brons voor het acroteam Amber De Rouck, Tiany Patho en Lore Van Oostende in het B-niveau 11-17 en in het A-niveau 10-16 voor Amber De Saveur, Louise Struys en Annemie Cottenie.  In Tumbling 15 – 16 jaar jongens kon Jaap Slembroeck zich met een mooie 4 de plaats naar de finale springen. In die finale werd hij mooi 5 de! Nog in tumbling behaalde Juliette Lefebvre een 10 de plaats, Margot Van Heghe een 12 de plaats en Heleen Mathys een 23 de plaats. In acro behaalden Yuna Van Parys en Lisa Van der Haeghen een mooie 5 de plaats in het A-niveau 10-16 en Mirre De Boever, Elise Hammens, Amelie De Poortere een 8 ste plaats. Stuk voor stuk sterke prestaties. Straf is dat. ‘Dikke proficiat aan de trainers voor jullie gedrevenheid, jullie enthousiasme om deze gymnasten zo ver te brengen. Dikke merci aan de vele supporters van TOO om onze gymnasten te komen aanmoedigen’, glimt het TOO – bestuur. Eigenlijk de verdienste van een gans gedreven team. Bestuur, trainers, gymnasten: één geoliede machine die met passie hun job ter harte nemen en veel verantwoordelijkheid nemen. Ze hebben van Turnclub Olympia Oosterzele een instituut gemaakt. (mvdv, foto’s ingezonden too,hans catrij)