17 deelnemers sportkamp Blankenberge terug naar huis wegens ziekte. Mogelijks buikgriep

Blankenberge/Geraardsbergen. In Blankenberge zijn 26 leerlingen en 8 begeleiders die aan een sportkamp in Blankenberge deelnamen, ziek geworden. Het gaat om de Mozaïek uit Geraardsbergen en de Berm uit Zandvliet. De laatste klas heeft het sportkamp stopgezet en is huiswaarts gekeerd. Voor de Mozaïek gaat het om 10 van de 48 leerlingen en 7 van de 13 begeleiders. Volgens Sport Vlaanderen gaat het wellicht om buikgriep. De eerste symptomen werden maandag al vastgesteld, maar pas donderdag was er sprake van een escalatie.

Een dokter kwam ter plaatse en stelde vast dat het om buikgriep zou gaan. Zowel het Agentschap Zorg en Gezondheid, als Sport Vlaanderen, dat het sportcentrum in Blankenberge uitbaat, zijn met een onderzoek gestart. Volgens het Nieuwsblad zou het niet om een voedselvergiftiging gaan. De inspectie had kort voordien een bezoek gebracht en alles was in orde.

Ook uit controle daarna bleken er geen problemen te zijn. ‘We hebben de temperatuur en de verpakking van ons voedsel opnieuw gecontroleerd. Die blijken allemaal in orde te zijn’, liet een medewerker van Sport Vlaanderen weten. Toch zal volgens het Nieuwsblad het FAVV vandaag ter plaatse gaan om een grondige controle van de bewerking en de opslag van voedsel te doen. Ook zullen er stalen worden genomen van de restmaaltijden en swaps van contactoppervlakten.

De ouders werden verwittigd. Eén van de leerkrachten is vrij ernstig ziek. De kinderen keren vandaag terug naar huis.

Julien Borremans