Heus wielerspektakel op Sinksenkermis

Elite z/c en beloften komen graag naar Oosterzele

Decennialang organiseert het Sinksencomité tijdens de Oosterzeelse kermis wielerwedstrijden. Geen kermis zonder koers. Op de affiche editie 2022 staat enkel de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en beloften op het programma. Op Pinkstermaandag 6 juni vanaf 15 u krijg je een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Kermissfeer, muziek, sportief vermaak, heroïsch duels, een uitgelezen parcours, geurende hamburgers, veel pintjes, een uitpuilend dorp, en om de haverklap een klad passerende wielrenners: de ingrediënten van de wielerwedstrijd in Oosterzele.
Het comité – met voorzitter en wielerfreak Wim Magerman op kop – is nog altijd enthousiast, gedreven, bezield en geestdriftig. Mooie eigenschappen die we willen ballen in één woord; bevlogen.  Oosterzele is al jarenlang aangetast door de wielermicrobe. Er vonden al tal van kampioenschappen plaats. Gepassioneerd door het wielrennen. Het Sinksencomité blijft zijn koersen organiseren met hart en ziel. Met overtuiging. Het leidt tot een mooie organisatie. De editie op maandag  6 juni (tweede Sinksendag) zal eveneens succesvol zijn. De renners en hun fans komen graag naar Oosterzele. Uit alle hoeken van Vlaanderen komen ze.  Ze maken zich weer op om met een groot hart de strijd bij de elite z/c en beloften te volgen op een mooi uitgestippeld parcours in Oosterzele. Winnen in Oosterzele, het spreekt aan. Iedere renner wil deze zege op zijn visitekaartje. De wedstrijd in Oosterzele is populair. Het Sinksencomité hoopt op een spannende wedstrijd én uiteraard veel volk. Veel wielerliefhebbers vinden deze koers uitgerekend op tweede Sinksendag een ideale dag. Die blijmoedigheid die men daar aantreft dat is ronduit schitterend. Een uitgelezen deelnemersveld en het selectief parcours staan letterlijk en figuurlijk garant voor een hoogdag voor de wielerliefhebbers.
De Grote Prijs TRAWABO start om 15 u in het Dorp. De wedstrijd is een postuum eerbetoon aan Julien Lenssens, de peetvader van Sinksenkermis. Na 18 ronden en na 115 km finishen de renners op het Dorp. De prijsuitreiking heeft plaats op het gemeenteplein. Het Sinksencomité nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor het wielerevenement. Wees getuige van het wielerfeest. (mvdv, foto’s ddl).