Burgemeester Evelien De Both en schepen Cynthia Van den Steen, samen met leerkrachten en leerlingen van de stedelijke basisschool Zottegem

Grote Fietsexamen voor Zottegemse leerlingen

Na twee coronajaren kon de stad Zottegem opnieuw Het Grote Fietsexamen voor Zottegemse leerlingen uit het zesdejaar organiseren. In samenwerking met de Mobiliteitsraad.

“De huidige voorzitter van de mobiliteitsraad, de voorzitter van de vroegere verkeersraad en een aantal leden van de Mobiliteitsraad waren paraat op de Bevegemse Vijvers om de zesdejaars veiliger op weg te helpen met de fiets”, lichten burgemeester Evelien De Both (N-VA) en schepen van Mobiliteit Cynthia Van den Steen (N-VA) toe. “Om te testen of de zesdejaars klaar zijn om veilig en zelfstandig in het verkeer te fietsen werden ze eerst onderworpen aan een stuurvaardigheidstest op de parking van de Bevegemse Vijvers waarna ze een parcours afleggen in de straten van Bevegem. Op dat parcours waren er op specifieke punten vrijwilligers die de leerlingen beoordelen op hun fietsvaardigheid.”

“Het stadsbestuur en de leden van de mobiliteitsraad vonden het belangrijk om na twee jaren noodgedwongen afwezigheid terug Het Grote Fietsexamen te organiseren. Omdat leerlingen vanaf het middelbaar vaak de fiets nemen naar school is het essentieel om in het zesde leerjaar reeds in te zetten op veilig naar school fietsen. Kinderen moeten voldoende stuurvaardigheid hebben, de verkeersregels leren en ook hun route naar school leren kennen zodat ze zich veilig in het verkeer kunnen begeven.”