Onthaal nieuwe inwoners en vrijetijdsmarkt werden mooi succes

‘We voelen ons al thuis in Oosterzele’

Het gemeentebestuur van Oosterzele heeft tijdens de Sinksenkermis op de koer van het gemeentehuis een onthaalmoment georganiseerd voor zijn nieuwe inwoners. Na de vermaledijde coronaperiode kon het eindelijk opnieuw. 177 gezinnen gingen in op de uitnodiging van het gemeentebestuur. Een ideaal tijdstip,  de nieuwe inwoners konden op de koer van het gemeentehuis op een vrijetijdsmarkt meteen kennismaken met het rijke verenigingsleven en vrijetijdsaanbod in Oosterzele. De nieuwe inwoners werden in een zomerse temperatuur (zo’n 25 °) letterlijk en figuurlijk warm en hartelijk onthaald door drie charmante dames van het gemeentepersoneel.

Burgemeester Johan Van Durme schetste kort de fusiegemeente (13.800 inwoners) met meer dan 100 verenigingen en vroeg aan de nieuwkomers om ook eens af te zakken naar de andere deelgemeenten.  ‘Zeg ook a.u.b. een goede dag tegen elkaar op straat, gewoon, je doet daar niets mis mee’. Dat kan inderdaad geen kwaad in een wereld die stilaan naar de ‘kloten’ gaat. Momentjes van verbinding. Tof toch. Schepen Elsy De Wilde – met de eeuwige glimlach – wenste iedereen een goede Sinksenkermis.

De nieuwe inwoners kregen ook een pakket mee.  De drink op het gemeenteplein werd het ideale moment om met elkaar kennis te maken. We peilden naar een paar reacties bij de nieuwe inwoners (sommigen wonen hier intussen al twee jaar). ‘We voelen ons al thuis in Oosterzele’.  Meteen konden de nieuwe inwoners aan heel verzorgde standjes kennis maken met 42 verenigingen uit de sport- jeugd- of cultuursector. Vanaf 14 u was de vrijetijdsmarkt ook toegankelijk voor het brede publiek. De vrijetijdsmarkt lokte heel wat geïnteresseerden. Gemeentelijke en lokale diensten informeerden over toerisme, bib, sport- en jeugddienst, GC De Kluize, burgerzaken, OCMW, scholen,…Enkele handelaars presenteerden hun lokale producten. Een paar verenigingen lieten zien wat ze in hun mars hebben. Goed om weten is dat Oosterzele samen met Melle, Merelbeke en Destelbergen deel uitmaakt van de Politiezone Rhode en Schelde.  (mvdv, foto’s ddl)