Boek over Zottegemse straatnamen wordt ongemeen goed onthaald en kreeg tweede druk

Het boek ‘Zottegemse Straatnamen’ van historicus Danny Lamarcq kan op bijzonder veel bijval rekenen.

Een greep uit de tientallen reacties: “Schitterend leesvoer”, “Prachtig boek met mooie foto’s”, “Topwerk”, “Perfecte lay-out, heel overzichtelijk, vlot en plezant om lezen”, “een interessant stuk Zottegemse geschiedenis”, “vol met leuke weetjes en anekdotes.”, “een leuk en verrijkend initiatief, een must voor elke Zottegemnaar“, “Voor deze en de volgende generatie(s) Zottegemnaren wordt dit een standaardwerk dat talloze keren zal geraadpleegd worden”, … Het boek was dan ook in minder dan geen tijd uitverkocht en is nu als tweede druk opnieuw te koop. Het is een vuistdikke studie waarin een een honderdtal Zottegemse straatnamen worden verklaard. Vijfenzestig straten kregen een eigen hoofstuk en hun geschiedenis wordt ten voeten uit geschetst. Historicus Danny Lamarcq, die tot op vandaag mee de straatnaamgeving mee vorm geeft, en dat al sinds 1985 (!), bestudeerde de geschiedenis van het rijke straatnamenbestand in de Egmontstad en de deelgemeenten. Hij vlooide de geschiedenis uit, geeft de naamsverklaring en verzamelde leuke weetjes en sappige verhalen.

Waarom is de Heldenlaan zo breed?

Waarom kwam er in 1968 in Zottegem geen water meer uit de kraan?

Waar werd er nu precies recht gesproken in Strijpen?

Wie wilde er een Jan De Lichtestraat in Velzeke?

Hoe zag de Elenestraat er vroeger uit?

Waren er bordelen in Zottegem?

Wat betekende de aanleg van de spoorweg voor het stratenplan?

Het is maar een greep uit de vele onderwerpen.

Het boeiende verhaal werd gebundeld in een rijk geïllustreerd boek dat bijzonder verzorgd werd uitgeven, hard cover, genaaid en uiteraard full color. Het boek telt liefst 472 bladzijden. Een aanrader! Het boek is te koop exclusief in de Zottegemse boekhandel Uilenspiegel in de Hoogstraat en uiteraard ook bij de auteur. Het boek kost 45 euro. Wie via de auteur het boek koopt, kan dat door het bedrag over te schrijven op rek. nr. BE25 0019 2043 36 82 van Boek Straatnamen, Brouwerijstraat 32 9620 Zottegem.