ingezonden foto Melle

Melle: De Vier Jaargetijden van Vivaldi door Ensemble Respiro

zondag 26 juni 2022 – 19.30u in de Sint Martinuskerk

De 4 Jaargetijden van Vivaldi wordt gebracht door Ensemble Respiro uit Kortrijk en solist violist Siewald Degraeve uit Gent. Er is tevens een verteller.
Het is een bewerking van de beroemde vier jaargetijden van Antonio Vivaldi en wordt gebracht samen met de originele poëzie waarop Vivaldi zijn muziek gebaseerd heeft tezamen met een video-projectie rond de jaargetijden waardoor het programma een aangenaam en toegankelijk geheel wordt.

De opbrengst van het concert is ten voordele van Tanderuis vzw ((Thuis in autisme) Dit is tevens een laatste maal dat Francis Michels (oprichter van het KultuurThuis Henri in Melle) het ensemble Respiro zal dirigeren.

ingezonden foto Melle

In Ensemble Respiro spelen muzikanten die gepassioneerd zijn door oude
muziek uit de renaissance- en barokperiode. Het ensemble bestaat uit zowel
professionele als niet-professionele muzikanten. De bezetting
is blokfluit, cello, contrabas, gitaar en klavecimbel. Wekelijks wordt
op dinsdagavond gerepeteerd onder de enthousiaste leiding van de
dirigent Francis Michels

ingezonden foto Melle

Siewald Degraeve (°1997) is violist, componist en dirigent. Degraeve volgde zijn vioolopleiding aan de conservatoria van Brussel en Gent, bij Valéry Oistrakh en Olga Zolotareva. Sinds 2017 studeert hij in Brussel eveneens muziekschriftuur, en orkestdirectie bij Yves Segers en Bart Bouckaert.

Degraeve kent het orkest vanuit alle mogelijke hoeken. Hij is als violist en altviolist lid van meerdere orkesten en ensembles, o.a. het strijkkwintet Gustav, het Núna Ensemble, Ghent Symphony Orchestra, The Belgian Session Orchestra en Room13orchestra. Daarnaast trad hij ook al meermaals als solist op. Zo was hij in 2015 laureaat in de solistenwedstrijd van Amaj Jong Symfonisch, en vervulde hij in 2021 enkele keren de solistenrol bij Speranza Symphonic.

Inkom : 20 € (drankje inbegrepen) – Leden vtbKultuur : 18 € – reserveren via marc@warmwater.be