Sinksencomité blikt tevreden terug op Sinksenkermis 2022

Wim Magerman: ‘Gemeenteplein werd enorm succes’

Over Oosterzele hing tijdens de Sinksenkermis 2022 iets heel feestelijks, keigoede muziek, genietbare evenementen, lekker eten en drinken, en animaties verblijdden de harten. Het Sinksencomité blikt heel tevreden terug op de editie 2022. Voorzitter Wim Magerman: ‘ Het gemeenteplein was een groot succes, we hadden dit ook verwacht maar dat het zo’n enorm succes zou worden overtrof alle verwachtingen. Het plein stond elke keer overvol, de muziekbands waren top, en de onvermijdelijke pintjes bier deden de rest. De koers trok een massa volk, 80 renners, met David Desmecht (Borsbeke), de gedroomde winnaar en ook aan de start Axandre Van Petegem en Siebe Roesems (ja, zonen van) én het optreden van ‘De Helaasheid Der Zingen, dat was er ‘boenk’ op. Ze zijn al geboekt voor volgend jaar’, glimt Wim. ‘We plannen voor volgend jaar ook een reuzenparade. En overigens zijn alle bands voor Sinksenkermis 2023 al geboekt. We gaan met het comité de avondmarkt evalueren, we willen meer kramen op de avondmarkt (te weinig kramen op deze editie ). We brengen dat ter sprake bij het organiserend verbond ‘Marktkramersvereniging De Vlaamse Ardennen’. Een tweede WC – wagen aan het ex- klooster is wenselijk. Maar de kermis deed de twee coronajaren vergeten’, evalueert Wim. De goesting was inderdaad groot, eindelijk de hel van corona achter ons laten, volop feesten, mooi toch.
 
Het Sinksencomité heeft de feestgangers op de editie 2022 een indrukwekkend programma voorgeschoteld. De legendarische uitstraling van Sinksenkermis is niet stuk te krijgen.
Het comité maakt een heel positieve balans op van deze editie met veel traditie en nieuwigheden. Zes dagen lang gold de wet van Sinksenkermis. Al wie neerstreek in Oosterzele kwam terecht in één gezellig gemoedelijk volksfeest. De kermis blijft enorm populair. Zes dagen en nachten lang stelde Oosterzele zich heel gastvrij open voor de feestvierders. Het kermisprogramma met 30 items heeft aan gezelligheid, diversiteit en uitstraling nog niets ingeboet. De feestzone werd ondergedompeld in een gezellige kermissfeer. Het concept blijft aanslaan. Een massa goedgemutste dagjesmensen zakten af naar het dorp, het epicentrum van de feesten. Het Sinksencomité, dat met Con Animo de perfecte partner heeft, zet nog altijd met veel goesting de schouders onder de organisatie van de Sinksenkermis. Met hart en ziel. Dat men in Oosterzele zes dagen lang kan feesten zonder daar een financiële kater aan over te houden, heeft men inderdaad te danken aan het Sinksencomité. Het comité was klaar voor de kermis.  Samengevat: Sinksenkermis, dat is een bruisende cocktail met vooral veel muziek, sport, pittige evenementen en een volkse sfeer. De rode draad door de feesten is muziek. Het publiek werd getrakteerd op een sliert optredens. Maanden voorbereiding heeft het gevraagd maar met Wim, Marc, Marita, Hilde, Caroline, Walter, Geert en Joris heeft het comité een ronduit prachtig ploegteam. Welgemeende dankjewel aan het Sinksencomité en Con Animo. Het Sinksencomité heeft het toch alweer geklaard om een indrukwekkend programma samen te stellen. In de eerste plaats is de kermis een sfeerfeest en staat het voor volkse leute en plezier. Een kermis met een grote K. En met haar gezellig en uniek gemeenteplein heeft het comité nu nog een sterke troef in handen. De nieuwe locatie slaat aan. Een mens vraagt zich af waarom men daar niet vroeger aan gedacht heeft. Heel sfeervol ingericht. Je mocht in Oosterzele zes dagen ongestoord feesten. Typerend:  mensen van verschillende achtergronden komen er samen om tijdens Sinksenkermis even alle zorgen te vergeten. Een volksfeest voor iedereen.
 
Zo’n uitgebreid programma heeft uiteraard een kostprijs maar dankzij de sponsors (netjes vermeld in de fraaie kermisbrochure), het gemeentebestuur en de vele medewerkers kan men de kermis gratis houden voor de bezoekers. Het aanbod was alweer eens gigantisch en we vinden dat we dat eens sterk in de kijker mogen zetten. ‘Die typische sfeer op Sinksenkermis willen we behouden’, klinkt het bij de heel tevreden Wim Magerman. Op de editie 2022, veel Bourgondische toestanden. Die Oosterzelenaars, levensgenieters. Maar tenslotte zijn het de vele feestgangers die van Sinksenkermis maken wat het is: een gezellig volksfeest. (mvdv, foto’s ddl).