ingezonden Oosterzele

Deelwagens zijn een blijver in Oosterzele

Sinds juni 2020 beschikt Oosterzele over 2 elektrische deelwagens. Dit autodeelproject is een samenwerking tussen de Gemeente, de intercommunale SOLVA en Valckenier Rent. Eind deze maand eindigt de oorspronkelijke overeenkomst. Het bestuur nam de beslissing om de samenwerkingstermijn te verlengen. Op die manier kunnen de inwoners blijven rekenen op deelmobiliteit in Oosterzele.

De twee elektrische deelwagens (Renault Zoë) zijn te vinden op de parking van GC De Kluize in Scheldewindeke en op het pleintje aan de Huckerstraat in Balegem.

Het systeem kende door corona een moeilijke start. De lockdown en het thuiswerk zorgden immers voor heel wat minder woon-werkverkeer. Maar deze periode heeft mensen ook doen nadenken over hun mobiliteit.

‘Heel wat inwoners vragen zich af of ze die (extra) wagen op de oprit wel nodig hebben’, zegt schepen van mobiliteit Christ Meuleman. Een deelwagen in de buurt kan die beslissing makkelijker maken. Het zou zonde zijn om de wagens eind juni te laten verdwijnen.
Bovendien zijn het elektrische auto’s. Op die manier draagt Oosterzele bij tot de uitvoering van haar klimaatplan.’