foto Oost-Vlaanderen

Boekje ‘Wijnbouw in Oost-Vlaanderen’ editie 2022 officieel voorgesteld

Op 13 juni werd bij Wijndomein Près de Gand in Borsbeke het boekje ‘Wijnbouw in Oost-Vlaanderen’ door EROV voorgesteld. Het is de derde editie (2014-2017-2022) en stelt 27 Oost-Vlaamse wijndomeinen voor en 7 domeinen voor de toekomst, waarvan 6 professionele plannen hebben.

foto Oost-Vlaanderen
foto Oost-Vlaanderen

De regio die eruit springt, is de Vlaamse Ardennen met 11 domeinen, gevolgd door Scheldeland met 7 domeinen, Waasland met 4, Meetjesland met 3 en de Leiestreek met 2. Een mooie spreiding over onze provincie.
Het boekje bevat ook de cijfers van het jaar 2020, zowel internationaal als nationaal en op provincieniveau. In 2020 maakten 21 Oost-Vlaamse domeinen 90.680 liter wijn op ongeveer 40 hectare (bron: FOD Economie). Verschillende experten geven inspirerende getuigenissen en de actuele wetgeving over appellaties en etikettering worden in het boekje uitgelegd.
Gedeputeerde Leentje Grillaert, voorzitter EROV: “Ja zeker, een derde editie van het wijnboekje was noodzakelijk. De sector evolueert razendsnel, zowel in aantal wijnbouwers als in areaal. Willen we met EROV de promotie voor deze sector goed aanpakken, dan is de actuele situatie kennen een must. Meten is weten! De promotionele acties organiseren we onder de koepel Lekker Oost-Vlaams.”

foto Oost-Vlaanderen