Omloop van de Vlaamse Ardennen / Herdenkingsprijs Eddy Herregods

Op zondag 19 juni 2022 wordt in Deftinge de Omloop van de Vlaamse Ardennen gereden.

Deze wedstrijd onder de categorie “klassieker” wordt ingericht in samenwerking met Wielerclub Aangesloten Openbare Diensten. Het is de enige kleine federatie die samenwerkt met Cycling Vlaanderen en die een klassieker voorhanden heeft.

De WAOD heeft door de jaren heen zijn reeksen uitgebreid doch in Deftinge komt er maar één reeks aan de start. Het gaat om Elite 3 en de A reeks. Vorig jaar verschenen er 98 deelnemers aan de startlijn.

Parkeerverbod en eenrichtingsverkeer langsheen het parcours.

Naar aanleiding van deze uitzonderlijke dag is er op zondag 19 juni 2022 van 12 tot 18 uur langs de Kerkstraat, Ottergemstraat,  Kruisstraat, Wassegemstraat,  Populierenstraat, Watermolenstraat, Elleboogstraat, Broekstraat, Lindestraat, Pikkelgemstraat, Kasteelken en Geraardsbergsestraat, een  parkeerverbod . Ter hoogte van de aankomstplaats mag je op zondag niet parkeren vanaf 9 uur.

Tijdens de wedstrijd is er  tevens eenrichtingsverkeer in de hogervermelde straten van kracht. Daar het een open omloop is  wordt het verkeer door een signaalgever tussen de rode en groene vlag stilgelegd. Aan de inwoners op het parcours wordt gevraagd om in de rijrichting van de renners te rijden. Zo kunnen de inwoners nooit de renners tegenkomen.

De wedstrijd

De wedstrijd start om 14 uur aan de kerk te Deftinge. Er zijn 12 ronden van 8 kilometer en de aankomst ligt in de Kerkstraat. Deze wedstrijd draagt de naam “ herdenkingsprijs Eddy Herregods” naar de in 1998 plots overleden volksvriend.  Elk jaar wordt met kermis Deftinge zijn naam aan de wielerkoers gekoppeld.

Organisatie

Deze klassieker “Omloop van de Vlaamse Ardennen” wordt ingericht met medewerking van de Gemeente Lierde, het Rode Kruis Geraardsbergen-Lierde, Voetbalclub Eendracht Deftinge en de Vrije basisschool Sint-Vincent Deftinge. Het zijn de bestuursleden van de plaatselijke veloclub “De Moedige Wielrijders” die onder leiding va hun voorzitter Kurt De Gelas borg staan voor de organisatie.