Zottegemse wegen vrij voor doortocht Baloise Belgium Tour

Het is intussen al drie jaar geleden dat Remco Evenepoel zijn eerste profzege behaalde. Dat gebeurde op donderdag 13 juni 2019, toen Zottegem gaststad was voor de aankomst van de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour (de vroegere Ronde van België waarvan de eerste editie al dateert van 1908). Van woensdag 15 tot en met zondag 19 juni e.k. staat deze vijfdaagse rittenkoers voor eliterenners opnieuw op de internationale wielerkalender en daarbij zal de wielerkaravaan van de 91ste Baloise Belgium Tour ook weer Zottegem aandoen, weliswaar slechts voor een korte passage van een 6-tal km komende woensdag 15 juni.

Op hun weg tijdens de eerste rit van Merelbeke (start om 13u20) naar de aankomstplaats in Maarkedal zullen de renners komende van Zwalm (Hundelgem) via de Provinciebaan, Lieve-Heerstraat, Romeins Plein, Beugelstraat, Strijpenplein, Molenhoek en Slijpstraat terug naar Zwalm (Roborst) koers zetten. Volgens het gemiddelde uurschema is deze doortocht voorzien tussen 14u15 en 14u30 en met het oog op een veilig verloop zal in voornoemde straten van 12u15 tot 15 uur een parkeerverbod gelden. Ook zal van 13u15 tot 15 uur eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Molenhoek (alleen toegelaten richting Slijpstraat) en in het gedeelte van de Slijpstraat tussen de Molenhoek en Zottegemsesteenweg (richting Roborst).