Pieter De Crem over nieuwe kazerne: ‘In de wandelgangen klinkt het dat het militair domein van Ursel in poleposition zit’

Aalter. Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat het ‘Kwartier van de Toekomst’ op het militair domein van Ursel, nabij Aalter zal komen. ‘Een definitieve beslissing is er nog niet, maar in de wandelgangen klinkt het dat het militair domein van Ursel in poleposition zit, en dat de kans dus groot is dat Aalter het haalt. Of je daar nu tegen bent of niet’, schrijft Het Laatste Nieuws. In de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 13 juni verklaart burgemeester Pieter De Crem (CD&V) het volgende: ‘Ik heb gezien dat andere voorstellen voor Oost-Vlaanderen er niet Komen. Ik zit daar voor niks tussen’

‘De beslissing waar de nieuwe legerkazerne komt wordt niet in Aalter genomen, maar wel in Brussel’, reageert burgemeester Pieter De Crem (CD&V) van Aalter tijdens de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. ‘… het is Defensie die kijkt waar het mogelijk is. En dat het militair domein van Ursel de beste kaarten zou hebben, daar kan ik zelf ook niet aan doen. Of ik voorstander ben? Het gaat om duizend arbeidsplaatsen, dus dat is een enorme hefboom voor de gemeente. Maar nogmaals: wij beslissen dat niet. Als Defensie voor Aalter kiest, dan zullen wij als gemeente in ieder geval onze volle schouders onder het project zetten.’

Julien Borremans