©Sophie Richez - Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente ...).

Ninove heeft er opnieuw een nieuw BuurtInformatieNetwerk (BIN) bij.

Het vijftiende BIN is gelegen in Outer.

Een Buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt (wijk, gehucht, deelgemeente …). Het initiatief om een BIN op te richten, komt vanuit de buurtbewoners. Als de politie een melding ontvangt die een BIN zou kunnen aanbelangen, stuurt ze een bericht naar de leden van het netwerk. Er zijn vandaag BIN’s in Appelterre-Eichem, Aspelare, Denderwindeke, Meerbeke, Ninove, Okegem, Pollare en Neigem. Sinds begin juni kwam daar nog een extra BIN bij, in Outer. BIN Outer vertegenwoordigt het volledige grondgebied Outer + plus een deel van de straat Muylem (die grenst aan Outer). Zoë Dehaeseleer is er BIN-coördinator. Het BIN telt momenteel 24 leden, bijkomende leden zijn welkom en via bin_outer1@outlook.com.

Burgemeester Tania De Jonge: “Een BIN is echt wel een meerwaarde in het veiligheidsbeleid en een ondersteuning van onze politie om mensen te alarmeren en te informeren. Het verscherpt de alertheid van de burger waardoor de politie kort op de bal kan spelen. Er zijn nog een aantal blinde vlekken in Ninove en de dorpen, wie interesse heeft kan nog steeds nieuwe netwerken aanvragen.”