©Sophie Richez - Parochiekerk Sint-Gertrudis

Een premie van 175.000 euro voor verdere restauratiewerken aan de parochiekerk Sint-Gertrudis in Appelterre

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) zet het licht op groen voor de restauratie van de parochiekerk Sint-Gertrudis in Appelterre. Na de pastorie in Meerbeke is dit het tweede restauratiedossier die enkele erfgoedparels in Ninove zullen opknappen. De restauratiewerken aan de pastorie van Meerbeke zijn ondertussen volop bezig.

Enkele jaren geleden werden al restauratiewerken aan de Sint-Gertrudiskerk in Appelterre uitgevoerd. “In 2015 werd de restauratie van de bedaking opgeleverd. Het herstel van de parochiekerk wordt nu verdergezet door het restaureren van de spitsboogvensters (herstel van zandstenen dagkanten, monelen en maaswerk) en de glas-in-loodvensters. In een volgende fase volgen de noordkant en het koor”, laat minister Diependaele weten. Voor de restauratiewerken is een premie van 175.000 euro toegekend.

Steven Vanden Berghe, voorzitter N-VA Ninove en afkomstig van Appelterre, is heel blij met de subsidie van 175.000 euro. Dankzij de premie zal de kerk van Appelterre verder worden gerestaureerd en bewaard blijven voor toekomstige generaties.