Zwalm renoveert loods technisch dienst

In Zwalm wordt de loods van de technische dienst aan het station in Munkzwalm gerenoveerd. Het lokale bestuur maakt hiervoor meer dan 160.000€ vrij. De grootste hap uit dit budget gaat naar de sanering van het asbestdak. Schepen van openbare werken, Peter Van Den Haute (N-VA), licht toe: “De loods staat er ondertussen meer dan dertig jaar en was indertijd al een tweedehandsaankoop. Tijdens de storm een aantal maanden geleden raakten enkele golfplaten los en zat er een groot gat in het dak. Dat werd ondertussen wel hersteld maar we zagen dit slechts als tijdelijk. De platen zijn van asbest en de gevaren voor de gezondheid hiervan zijn ondertussen genoegzaam bekend. Ook sommige spanten van de dakconstructie dienen te worden gerenoveerd. Aan het project zit een prijskaartje van net geen 154.000 euro vast. Daarnaast wordt ook de elektrische installatie aangepakt. Deze wordt aangepast aan de moderne noden. Het werkcomfort en zeker de veiligheid van ons technisch team zijn een absolute prioriteit voor ons bestuur, aldus nog Van Den Haute, daarin investeren we graag.”