Oosterzelenaren lopen warm voor de groepsaankoop regentonnen van SOLVA

Solva haalt doelstelling: 1.000 extra regentonnen in Zuid-Oost-Vlaanderen

De intercommunale SOLVA organiseerde in het voorjaar een groepsaankoop voor regentonnen. De ambitie was om 1 000 regentonnen aan te kopen voor 20 deelnemende gemeenten. De Oosterzelenaren waren bijzonder enthousiast en kochten 71 tonnen aan. Dat leverde een tweede plaats op.

Door de toenemende droogte is het belangrijk om water niet nutteloos te laten wegvloeien. Een regenton is een eenvoudige manier om hemelwater op te vangen en te hergebruiken. Solva organiseerde daarom een  groepsaankoop onder de titel ‘Tonnen van geluk’. Schepen van klimaat Christ Meuleman is enthousiast. ‘Ik ben fier dat onze inwoners massaal deelgenomen hebben, want elke ton telt. Het zijn 71 stapjes in de uitvoering van het klimaatactieplan van de gemeente.’
De groepsaankoop is afgesloten. Maar wie op de hoogte wil blijven van een nieuwe groepsaankoop, kan zijn mailadres achterlaten op http://www.so-lva.be/1000regentonnen.