Zes dagen feest in Windeke om zomer in te zetten

Weer uit de bol zoals voor corona

De goesting is groot in Scheldewindeke. Kermis Windeke is in zicht. Na twee ellendige coronajaren is er eindelijk opnieuw een volwaardige Kermis Windeke. De rijk gevulde affiche toont meteen dat iedereen welkom is in Scheldewindeke. Het beloven van vrijdag 1 tot en met woensdag 6 juli 2022 zes drukke feestdagen te worden. De feestgangers zullen intens kunnen genieten van wat de feesten 2022 te bieden hebben. Zes dagen lang geldt alleen de wet van Kermis Windeke.
Amusement, kermisplezier, attracties, optocht Goenbuikreus, spelersvoorstelling KVV Windeke, boysband Bobby, Christoff, afterparty dj Christopher, disco, ambiance in café Salamander, Oldtimer Classic Tour, aperitiefconcert The Mighty Black Camel, Jan Parent met zangeressen Annelies en Zippora, Kate Lane, Peter Mitchell, veel pintjes in de plaatselijke horeca, Lissa Lewis in GC De Kluize, braderie, aperitiefstand Windeekse Groenbuiken, wielerwedstrijd voor nieuwelingen en dames elite, eten en drinken, veel sfeer, ziehier het menu dat de Windeekse Groenbuiken je van harte serveren. Elk item heeft zijn doelpubliek. En leuk meegenomen, alle optredens op het Marktplein zijn gratis. Het comité is trots dat ze de optredens op het Marktplein gratis kunnen houden, zeker in een tijd waarin veel mensen deze zomer de rekening moeten maken van wat ze wel en niet kunnen doen. Met de molens wordt het marktplein een paradijs voor kinderen. Op maandag wordt de zielmis voor overleden parochianen al decennia lang  in eer gehouden.
‘Lekker blijven hangen’
Het is de ambitie van de Windeekse Groenbuiken dat de kermis één groot volksfeest is en blijft. Het was tot 15 jaar geleden (2007) akelig stil op het Marktplein van Scheldewindeke. Filip Michiels, Ruben De Gusseme en Pieter – Jan Seurinck besloten tussen pot en pint een kermiscomité op te richten. Ze staken de koppen bijeen en nodigden de Windeekse verenigingen en geïnteresseerden uit om werk te maken van kermis Windeke. Vijftien jaar later maken de Windeekse Groenbuiken met voorzitter Filip Michiels, Rita De Loore, Annelies Parent, Ruben De Gusseme, Anneleen De Vlaminck, Xander De Corte, Hilde Van Den Bulcke, Christina Bergmans en Anneleen Colpaert nog altijd veel werk van Kermis Windeke.  De geestelijke vader van Windeke Kermis Filip Michiels (hij zorgde in 2007 voor de wedergeboorte) én het ronduit schitterend kermiscomité willen je ook op de editie 2022 meesleuren in een resem feestactiviteiten. De Groenbuiken pakken uit met een ijzersterk programma. Vanaf vrijdag 1 juli tot en met woensdag 6 juli barst Kermis Windeke in alle hevigheid los. Uw geduld zal beloond worden. Kermis Windeke 2022 ziet er veelbelovend uit. Zes dagen feest om de zomer in te zetten. In de ban van de kermis. Het wordt een sterke editie. Er worden op de ‘zesdaagse’ duizenden feestgangers verwacht. De feesten profileren zich ook als een familiehappening. De kermis spreekt een zeer divers publiek aan binnen en buiten de fusiegemeente. De Windeekse Groenbuiken hebben voor een programma gezorgd naar ieders smaak. Tijd om te knallen. Volg de goede raad van Margriet Hermans: ‘Lekker blijven hangen’. (mvdv, foto’s ddl).