Stadsgebouw in Trapstraat krijgt een nieuw dak

Aan de Trapstraat 43 in Zottegem-centrum zijn de steigers gemonteerd en de werken begonnen voor het vernieuwen van het dak en de dakgoten van het stadsgebouw waarin vroeger o.a. de administratie van openbare werken en stedenbouw ondergebracht was.

Nadat eerst de OCMW-raad op 17 mei 2021 groen licht gaf voor de openbare aanbestedingsprocedure, werd de uitvoering van deze werken op 8 november van vorig jaar door het Vast Bureau van het OCMW toegewezen aan de plaatselijke bvba Timmer- en Dakwerken Peter D’Hoker uit Leeuwergem. De kostprijs werd geraamd op 101.498,36 euro. De werkzaamheden zouden uiterlijk tegen het bouwverlof moeten voltooid zijn. Het is de bedoeling dat later ook nog verfraaiingswerken aan de straatgevel uitgevoerd worden en dat binnenin, naast een algemene opfrisbeurt, de elektriciteits- en sanitaire installatie vernieuwd alsook een keuken ingericht worden.

Over wat het stadsbestuur met dit gebouw van plan is, gaven ruim anderhalf jaar geleden Evelien De Both en Peter Vansintjan als toenmalige schepenen van respectievelijk patrimonium en sociale zaken enige toelichting. Deze kunt u lezen in ‘Stadsbestuur zet schouders onder extra kinderopvangplaatsen’ via deze link.