Dikkele viert 1.200 jaar bestaan met dorpsdrink en uitdaging

Een oorkonde van de koning der Franken, maar ook de keizer van het Roomse Rijk, Lodewijk de Vrome, vermeldt het bestaan van ‘Decla’ in het 821 of 822, acht jaar na al naar gelang de voorlopige of definitieve aanstelling van de keizer. Door corona kon het feest vorig jaar niet doorgaan, dus was het voor de 190-tellende bevolking woensdagavond verzamelen geblazen. Niet minder dan de helft van de bevolking ging in op de uitnodiging van het aanwezige bestuurscollege.

 

De aanwezigen werden op woensdagavond ter plaatse onverwacht getrakteerd op een extra uitdaging. De burgemeester vroeg of het mogelijk was om de volgende 1.200 seconden een groepsfoto samen te stellen met inwoners met een totale leeftijd van 1.200 jaar, met telkens minstens één persoon van elke tienjarige leeftijdscategorie. Binnen de tien minuten, ruim binnen de tijdslimiet, was de klus geklaard. “Het zijn altijd al straffe inwoners geweest in Dikkele”, zei burgemeester Bruno Tuybens (voorZwalm).