Derde fietsevent in Onkerzeelse fietskerk

Onkerzele. Na een onderbreking van 2 jaren pakt de fietskerk van Onkerzele uit met een 3de Fietsevent. Zondag 10 juli is de topdag, maar dit jaar is er een verlengstuk van 1 week. Het thema van deze editie is “Cyclo-cross in Geraardsbergen door de jaren heen”, laat coördinator Johan Quintelier weten.

Op zondag 10 juli is er om 13u45 een fietswijding en om 14u start een begeleide gezinsfietstocht van ongeveer 25 km, op vlakke wegen en met een tussenstop met een gratis drankje. Om 16u30 heeft in de fietskerk een panelgesprek plaats onder leiding van moderator Manu Lion met als cyclo-crossgasten: Albert Van Damme (Belgisch en Wereldkampioen), Robert Vermeire (Belgisch en Wereldkampioen), Xaydee Van Sinaey (uit Schendelbeke – Belgisch kampioene Juniors 2022), Rudy De Bie (ex-bondscoach cyclo-cross) en Jonny Lampens (sportencyclopedie van Geraardsbergen).De dag wordt om 17u30 afgesloten met een receptie met concordia-bieren.

Van maandag 11 juli tot en met 17 juli kan men vrij deelnemen aan de uitgepijlde gezinsfietstocht en is doorlopend de cyclo-cross-expo in de fietskerk te bezoeken. Het belooft een mooie fietsdag te worden aan het Onkerzeelse plein, dat de ganse maand juli is ingericht als groen ontmoetingsplein.Voor meer info: http://fietskerk.be