OCMW Lierde ontvangt een schenking van 1.140 euro van Classica Pollentia

Op zondag 22 mei 2022 vond in Lierde de Classica Pollentia, een wielertoeristentocht, plaats. De organisatie beloofde om per deelnemer één euro aan het Lierdse OCMW te schenken.  Dankzij een mooi aantal van 1.114 deelnemers hebben zij een cheque van 1.140 euro kunnen overhandigen.

De wielertoeristentocht werd georganiseerd door het bedrijf Pollentia, gelegen op het industrieterrein Wolfsveld in Lierde, en maakte deel uit van het Corsa Campagnolo circuit. Tijdens dit evenement konden fietsers kiezen tussen een familiefietstocht van 30km of recreatieve fietstochten van 50 of 80 km.

Voor de start van het evenement had Jo Grieten, zaakvoerder van Pollentia, beloofd dat per deelnemer 1 euro aan het OCMW van Lierde zou worden geschonken. Maar liefst 1114 fietsers reden één van de bewegwijzerde routes waardoor het OCMW van Lierde een cheque van 1.140 euro in ontvangst mocht nemen.

Dit bedrag zal worden gebruikt voor de aankoop van voedselbonnen bij de plaatselijke handelaars. De bonnen zelf zullen worden toegevoegd aan de voedselpakketten die bestemd zijn voor de minstbedeelden in Lierde.

“Wij zijn zeer tevreden dat dergelijk evenement, georganiseerd door een ondernemer uit onze gemeente en in onze gemeente, zo een mooi aantal deelnemers heeft mogen ontvangen. Dankzij deze talrijke opkomst hebben wij namens het  Lierdse OCMW een cheque van een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen.” zegt burgemeester Jurgen Soetens.

Schepen en voorzitter van de sociale Dienst Antoine Van de Maele vult aan “Dit bedrag zal goed besteed worden binnen onze gemeente. De bonnen zullen niet alleen enkel te besteden zijn bij handelaars in Lierde maar geven de minst bedeelden de kans om zelf te kiezen wat ze hiermee wensen te kopen. Wij danken de organisatie voor deze gulle schenking”

Foto v.l.n.r.: Burgemeester Jurgen Soetens, Jo Grieten zaakvoerder van Pollentia en Schepen en voorzitter van de sociale Dienst Antoine Van de Maele