Rock Zottegem: einduren en verkeersregelingen

Naar aanleiding van het muziekfestival Rock Zottegem dat op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli plaatsvindt aan de Bevegemse Vijvers, geldt er reeds (voor de opbouw) sinds vorige week woensdag en dit nog (voor de afbraak) tot dinsdag 12 juli om middernacht een parkeerverbod in de Zwembadstraat (langs weerskanten) alsook op de rijweg (rechterkant) naar het sportcentrum / zwembad. Vanaf vrijdag 8 juli om 18 uur tot zondag 10 juli om 24 uur is dit ook het geval op de parking Bevegemse Vijvers en in de Hemelrijkstraat (langs weerskanten) en Vogelzang (langs weerskanten + alleen plaatselijk verkeer). Daarnaast mag er van vrijdagmiddag 8 juli om 12 uur tot zondag 10 juli om middernacht ook niet geparkeerd worden op het H. Hartplein ter hoogte van de huisnummers 19-20 en over een afstand van een tiental meter aan verschillende kruispunten in de wijk Bevegem. In de straten in de omgeving van de Bevegemse Vijvers zal alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn. Verder zullen op voormelde festivaldagen aan de kruispunten en invalswegen aan de rand van Bevegem seingevers geposteerd worden.

NACHTLAWAAI: EINDUREN

Het stadsbestuur heeft aan de organisatie van Rock Zottegem toelating gegeven om ook al op donderdag 7 juli van 17 tot 22 uur muziek te maken voor het testen van de geluidsinstallaties. In afwijking van de door de Vlaams Regering vastgelegde normen voor muziek (nachtlawaai) in openbare en private inrichtingen, mag er op de eerste twee festivaldagen tot 3 uur ’s nachts muziek gemaakt worden (op vrijdag vanaf 17u30 en op zaterdag vanaf 16 uur) en op de slot(zon)dag van 17 tot 23u30.