KultuurThuis – Warmwater Melle concerteert, voor het 12de jaar op rij brengen, de Ghent Baroque Players een klassiek concert tijdens de Gentse Feesten.

OUVERTURE

Ouverture = opening van een muzieksuite of opera. We brengen een muzikale ‘ouverture’ tijdens de Gentse Feesten die opnieuw mogen plaatsvinden. ‘The Ghent Baroque Players’ brengen een uniek afwisselend programma met zowel orkestmuziek als kamermuziek uit de Barokperiode. Het ensemble bestaat dit jaar uit 13 mensen, waaronder strijkers, traverso, blokfluit, klavecimbel en twee zangers. De artistieke leiding is in handen van Francis Michels. ‘The Ghent Baroque Players op de Gentse Feesten’ is een uniek project omdat een aantal goede amateurmuzikanten omringd worden door professionele artiesten met naam zoals Dirk Moelants, Siewald Degraeve, Veerle Devos, Wouter Laga en Marcel Ketels. Daarnaast spelen alle muzikanten vrijwillig voor het goede doel.

Waar : Blaisantkerk, Blaisantvest 37 in 9000 Gent

Wanneer : Dinsdag 19 juli om 20.00 u. en woensdag 20 juli om 15.00 u

Benefiet : de vrije bijdrage wordt geschonken aan VZW Thope en VZW werkgroep vluchtelingen Gent

Traditioneel wordt het concert gevolgd door een drink achteraan in de kerk, waar jullie kunnen genieten van een wijntje, een biertje … en napraten met de muzikanten.

Reserveren via marc@warmwater