Lezersbrief: Aan de GAS-handhavers bij Rock Zottegem

Welkom GAS-handhavers in het Zottegemse straatbeeld.

Ik zal jullie niet hartelijk kunnen begroeten en zelfs knuffelend danken want jullie gaan in burgerkledij opereren en spiedend door de straten op zoek gaan naar vervuilers. Vermits die burgerkledij zeker geen zwart ceremoniepak zal zijn met glanzend vlinderdasje, ga ik jullie zeker niet herkennen. Omdat ik vrees dat jullie gedrevenheid wat al te groot zou kunnen worden, wil ik dit meegeven:  niet alles wat smerig en vuil oogt en niet passend in een deftige woonwijk, is de nalatenschap van festivalgangers !!! Komen jullie dus langs in de Ooststraat, ga niet op zoek om feestende vervuilers op de bon te zwieren. De dikke zwarte kabels links en rechts aan de muur maar over de stoep getrokken en gespannen bij twee woningen aldaar en de zandophoping op de stoep zijn NIET het werk van rockende Zottegemnaars en bezoekers !!! Die kabels zwiepen daar al màààààndenlang in het rond en nodigen uit tot struikel-en valpartijen. Mijn oproep aan jullie, GAS-handhavers, is daarom : zoek geen daders, de overheid weet er allang van en vooral, struikel zelf niet. Dàt zou pas een afgang betekenen voor een splinternieuw beroep.

Anny Bert