In het kader van “de Vlaanderen Feestweek” trok de Lierdse Cultuurraad opnieuw de wandelschoenen aan.

Op zondag 10 juli 2022 ging de Lierdse Cultuurraad op pad langs lossen en eindigende paadjes.

Op zondag 10 juli 2022 ging de Lierdse Cultuurraad op pad langs lossen en eindigende paadjes op zoek naar verdwenen routehuisje en gebouwde en ongebouwde kerken. Een veertigtal deelnemers genoten in OC De Lier van een uitgebreid ontbijt om dan onder begeleiding van Cultuurambtenaar Lieve Henau de wandeling langst “lossen en eindigende paadjes” aan te vangen. Met deze wandeling werd een jarenlange wandeltraditie, die in 2019 onderbroken werd door een vernieuwend concept “Bus hoppen en Seat seeing”, in ere hersteld.

Het was een prachtige zonnige dag om een wandeling te maken door het landelijke Lierde. Naast het genieten van de mooie natuur konden de wandelaars ook heel wat opsteken van de kundige uitleg van Lieve Henau bij de plaatsen van de verdwenen routehuisjes langst de spoorlijn Zottegem-Geraardsbergen die Lierde in twee verdeelt en deze van de plaatsen waar er kerken staan of waar deze ooit voorzien waren, doch nooit gebouwd werden. Spijtig wel dat bij een wandeling met een klinkende naam als “langst lossen en eindigende paadjes” maar één los kon worden aangedaan. Niet de fout van de organisatoren want het is een spijtige vaststelling dat onverharde wegen en natuur in Lierde steeds zeldzamer aan het worden zijn.

Eindigende paadjes waren er wel want wandelpaden lopen in Lierde blijkbaar ook steeds meer en meer uit op een dood spoor. Iets wat te danken is aan de spoorwegmaatschappij die volop bezig is met (ondoordacht) spoorwegovergangen te sluiten waardoor er heel wat paadjes plots onderbroken worden en stoppen.

Na de wandeling konden de deelnemers in OC De Lier nog genieten van een glaasje wijn, sangria of fruitsap en de prachtige muziek van concertband Opus 7. De gebrachte nummers waren zo goed dat een deel van de aanwezigen zich spontaan aan het meezingen waagden. Of was dit toch niet zo spontaan en waren ze zich al stiekem aan het voorbereiden op “Lierde zingt” en de daarbij horende karaoke op 21 juli?

Ook dit komende evenement is een organisatie van de Lierdse Cultuurraad en gaat door op het Gemeenteplein achter het gemeentehuis.

In ieder geval een dikke proficiat voor de cultuurambtenaar en de leden van de Cultuurraad voor deze prachtig geslaagde dag en reeds veel succes gewenst voor hun initiatief “Lierde zingt”.