Chauffeur knalt tegen wagen en pleegt vluchtmisdrijf.

'Het is de derde keer in twee maanden tijd dat zoiets in de Volderstraat gebeurt', getuigt Joachim

Onkerzele. Woensdag 13 juli reed om 18.00 uur in de Volderstraat een wagen tegen de geparkeerde auto van Joachim. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Joachim diende klacht in en de bestuurder kon in de kraag worden gevat. ‘Het is de derde maal in twee maanden tijd dat dergelijk voorval in mijn straat gebeurt’, getuigt Joachim.

Twee weken geleden werd een andere wagen in de Volderstraat aangereden. De dader pleegde eveneens vluchtmisdrijf.

Woensdag 13 juli reed een chauffeur met haar wagen door de Volderstraat en botste tegen de wagen van Joachim, die voor zijn deur geparkeerd stond. De wagen werd over de ganse lengte beschadigd. ‘Het was schrikken toen ik mijn beschadigde wagen zag. We hebben net een nieuwe auto gekocht en dat kost een bom geld’, geeft Joachim nog mee. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Joachim haalde de politie erbij. Niet zonder succes. De dader kon achterhaald worden: een vrouw uit Brakel die met een Volvo rijdt. ‘Onbegrijpelijk,’ reageert Joachim, ‘Dat ze tegen mijn wagen rijdt, vind ik al erg, maar dat ze dan nog vluchtmisdrijf pleegt, getuigt van een totaal gebrek aan verantwoordelijkheid.’ De dader zal zich moeten verantwoorden.

‘Het is niet de eerste maal dat dit voorvalt. Intussen reden de laatste twee maanden drie bestuurders tegen geparkeerde wagens en namen de benen. Het is een plaag aan het worden’, getuigt Joachim. ‘Ook mijn buurman is slachtoffer geworden van dergelijke brutaliteit.’ Volgens Joachim rijden heel wat wagens veel te snel door de Volderstraat. ‘Soms zijn ze zo gehaast dat ze bijzonder onvoorzichtig worden.’ Joachim hoopt dat er maatregelen genomen worden zodat dergelijke misdrijven in de toekomst niet meer voorvallen.

Julien Borremans