Groteweg (N42) wordt voor asfaltwerken volledig afgesloten

Overboelare. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 8 augustus met asfaltwerken op de Groteweg (N42) in Geraardsbergen. Het wegdek wordt er volledig vernieuwd voor meer veiligheid en een beter wegcomfort. De aannemer werkt in verschillende fasen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken. De werken zullen twee weken duren en gebeuren bewust in een verkeersluwere periode, de zomervakantie.

Voor het wegcomfort wordt het wegdek van de Groteweg (N42) in Geraardsbergen over een afstand van anderhalve kilometer vernieuwd. Ook de betonnen fietspaden langs beide zijden van de weg worden van een vers laagje asfalt voorzien. De aannemer werkt vanaf de Aveve tot voor het kruispunt met de Donkerstraat. De werken zullen twee weken duren en zijn klaar eind augustus.
Gevolgen voor het verkeer:
  • De Groteweg (N42) wordt volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Aveve en het kruispunt met de Donkerstraat.
  • Het gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen om via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, de Watermolenstraat en de Oudenaardestraat (N493).
  • Het zwaar vervoer (+7,5 ton) wordt omgeleid via Ronse en Brakel.
  • Fietsers worden omgeleid via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, Kanakkendries, Zarlardingestraat en Hogeweg. Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.