Degustatiewandeling met lekker Oosterzeels en jazz

Op zoek naar een idee voor een vakantie-uitstap in eigen gemeente? We bedienen u graag op uw wenken. Ga op zondag 7 augustus naar het Sint – Bavoplein in Gijzenzele. Je kan tussen 13 u 30 en 15 u 30 deelnemen aan een zomerse degustatiewandeling van 7 km door het pittoreske Gijzenzele en Landskouter. Dankzij ‘t Gijzelaarke, Ginstberg, Klein Geluk, De Vierhoekhoeve en Wonderworld ga je veel Oosterzeels lekkers geserveerd krijgen. Smaakintensiteit is het handelsmerk van deze lokale ondernemers. En het wordt met glittertattoos heel leuk voor de kids, en bovendien gaan ze zich kunnen uitleven in het springkasteel. Heerlijk om tijdens de wandeling onderweg verwend te worden met hapjes en drankjes. Van het een naar het andere, van voedsel voor het lichaam, naar voedsel voor de geest. Vanaf 17 u 30 kan je ook nog nagenieten van het muziekfeest met The New Orleans Night Owls. Leden Cultuursmakers betalen 10 euro, niet leden 12 euro. Kinderen kunnen deelnemen tegen 5 euro. Te betalen op rekeningnummer BE59 8905 4419 8626 van Cultuursmakers Land van Rode. Inschrijvingen zijn pas definitief na betaling.

100 jaar Cultuursmakers (voorheen vtbCultuur)

100 jaar Cultuursmakers (voorheen vtbKultuur). Ze blazen officieel 100 kaarsjes uit, en dat wordt gevierd met The New Orleans Night Owls, een zevenkoppige jazzband met internationale bezetting. De band brengt originele klassieke New Orleans Jazz. Place to be: vanaf 17 u 30 de Oude Mannekesschool in Gijzenzele. Bezieler-trompettist en ‘New Orleans-autoriteit’ Joris De Cock brengt sinds jaar en dag de allerbeste instrumentalisten samen onder zijn vleugels, gaande van trompettist tot tenorsax. NONO doet de klassieke jazz van de jaren 20 tot die van de jaren 40 herleven, meer bepaald jazz en r&b. Louis Armstrong, Fats Domino, Ray Charles, Sydney Bechet en Louis Prima zijn slechts enkele namen uit hun rijke repertoire. Music lovers…let the good times roll. Gewoonweg, niet te missen. (mvdv, foto’s ddl)