Magalie Aspeele creëert heel wat biodiversiteit met bloemenweide in Rozebeke

Magalie Aspeele – een fotografe uit Brakel toverde een stuk bouwgrond om  tot een ware bloemenpracht met heel wat biodiversiteit.

Magalie: “De bloemenweide heb ik enerzijds gecreëerd om mijn klanten een unieke privé fotoshoot locatie te geven(ik ben fotograaf), maar ook om biodiversiteit te creëren. Er zoemen honderden bijen en hommels op het veld.”

Vijf maanden werk

Magalie: “Ik ben er zo’n 5 maanden aan bezig geweest!  Vorige zomer kochten we een bouwgrond aan, omdat we nog geen bouwplannen hadden, kwam mijn partner tijdens de winter met het idee om er een bloemenweide te zaaien zodat ik deze zomer mijn eigen foto-locatie had. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om als fotograaf exclusieve plekjes aan te bieden, waarvoor je zelf geen huur moet betalen. We zijn uiteindelijk eind maart begonnen met een stuk van de grond om te spitten, compost in te vermengen en de bodem te kalken om deze dan klaar te maken voor het zaaiproces. Jammer genoeg was mei een heel droge maand waardoor de kieming dreigde te mislukken, maar uiteindelijk kwam er toch regen. Begin juli  stonden de eerste bloemen er eindelijk.   De afwisseling van zon en regen van de afgelopen maanden waren de perfecte omstandigheden voor het groeiproces. Belangrijk om te vermelden is dat ik voor zaadjes koos die bloemen groeien die niet giftig zijn voor mens of dier. Dit is zeer  belangrijk wanneer je er mensen in wil fotograferen . Het zit wel zo dat de locatie niet openbaar te betreden is daar het gaat om een stuk bouwgrond. Overdag laat ik er de bijen het werk doen, en ‘s avonds wanneer ze terug uitvliegen of slapen, ga ik er fotograferen.  Voor de volledige maand juli zijn de bloemenweide-fotosessies reeds ingeboekt, maar in heb nog enkele plaatsen in de maand augustus. Er zijn verschillende formules beschikbaar waaronder een formule waarbij ze een drankje krijgen en een boeket bloemen mogen plukken op het einde van de fotoshoot.  Een deluxe formule die meteen een leuk aandenken meegeeft naar huis.  Men kan  een afspraak maken via ‘Fotograaf Magalie Aspeele’, e-mailadres: fotografiemagalie@outlook.com Uiteindelijk zal de bloemenweide op het einde van de zomer een leuke afsluiter kennen. Op het einde van de bloei zullen er ook fotoshoots voor honden kunnen plaatsvinden.”