Keeper Red Flames Nicky Evrard blijft zich onderscheiden

In kwartfinale tegen Zweden, ‘s werelds nummer 2

Dat de Red Flames zich voor het eerst hebben kunnen plaatsen voor de kwartfinales in het Europees Kampioenschap heeft het ook voor een deel te danken aan keeper Nicky Evrard (27). Ze ontpopte zich tot geluksbrenger van de Red Flames. Tegen IJsland, Frankrijk en Italië groeide ze tot rots in de branding uit. Ze stopte twee penalty’s en bleef telkens alert keepen. Ze moest zich meermaals onderscheiden. Ook in de beslissende match tegen Italië. In het verwoed eindoffensief van de Italiaanse dames bleef ze alles onschadelijk maken. Ze bleef het gevaar keren. Ze blijft gefocust. Italië werd gek van vertwijfeling. Hun legioen prevelde schietgebedjes. In de slotfase én in de zeven minuten toegevoegde tijd bleef Italië dreigen. Scoren lukte niet. Het bleef 0 – 1. Lef en durf van de Red Flames beloond.
Dankzij de gouden goal van Tine De Caigny (49’) en veel zweetdruppels (letterlijk en figuurlijk) van gans het Red Flames – team schrijft ons land geschiedenis. Onze nationale voetbalmeisjes voor het eerst in de laatste acht van een Europees kampioenschap. En verdiend! Na de goal van De Caigny leek Nicky Evrard geklopt, de poging van Girelli strandt op de lat. De Red Flames kwamen in de slotfase heel dicht bij de 0 – 2, Tessa Wullaert viseert de paal, jammer. Het had een wereldgoal geweest om in te kaderen. Mooi om zien, de Red Flames gaven alles wat ze hadden. Vol overgave en lef. Met de nodige portie gezonde agressie ook. Zoals Philtjens, wat een duivelke is dat. Geen weifelend geheel, ook tegen favoriet Frankrijk speelden de Red Flames een beresterke wedstrijd. De Fransen zagen af. Nu ook de Italianen. De Red Flames roken bloed. En de kwartfinale. Red Flames, jullie waren al drie wedstrijden geweldig, dapper, aantrekkelijk, leuk, en verfrissend. Chapeau Red Flames, we kunnen niet anders schijven. De Red Flames voetbalden met veel goesting. Ze waren geenszins aangeslagen door de nipte nederlaag tegen Frankrijk. Daar was tegen Italië niets van te zien. Integendeel. De Red Flames tonen veel gretigheid en honger. De trainersstaf heeft groot werk geleverd. De Red Flames leverden een prestatie af waar heel het land trots op kan zijn. Genieten van begin tot einde. En met een zege. Simpelweg waarheid. Fenomenaal. Van deze damesploeg kan je als voetballiefhebber alleen maar fan zijn.
Noteer alvast. Vrijdagavond 22 juli om 21 u spelen de Red Flames hun kwartfinale tegen Zweden. De Red Flames mogen nu al terugblikken op een heel geslaagd Europees kampioenschap. Speelt doelvrouw  Nicky Evrard opnieuw een hoofdrol? Schrijven de Red Flames opnieuw geschiedenis?  (mvdv, foto ddl)